В тази статия ще се опитам да говоря за анимация с помощта на нов инструмент в Adobe Photoshop CS5, наречен Puppet Warp. По мое мнение. Официалният превод на името на инструмента е малко неточен, но да, обичайният е.

Пример за анимация, която направих с Puppet Warp

Adobovtsy също работи много креативно с инструмента Spot HealingBrush. Въвеждането на параметъра „Content-Aware“ се оказа много компетентно, което ви позволява да изтриете почти всички фрагменти, като вземете предвид съдържанието на околните области.Бих казал, че работата с нея е станала с порядък по-ефективна.

Междувременно, нека започнем с един прост. Да направим снимка на чиния с думата Plyukan "ku" . Думата е неутрална, така че Министерството на културата няма да я вземе.

Отворете, преименувайте слоя на "източник" . След това имаме нужда от фон без плоча и плоча без фон. Затова натискаме Ctrl + J два пъти. Преименувайте получените слоеве на "Background" и "Norms" . Content Aware

И просто изчеткайте пръчката. Стикът е премахнат изцяло, без артефакти, текстурата е запазена.

За знака увеличете диаметъра на четката и покрийте с ивици, като започнете от ръба.
Но, разбира се, четката за лечение на петна е по-подходяща за точкови обекти и ивици. Ето защо умните Adobovtsy водят в Photoshop CS5 друг начин за премахване на излишъка. Това е и въвеждането на нов параметър за съобразяване със съдържанието към инструмента за запълване.
Изберете останалата част от плочата с право ласо (клавиш L), щракнете върху Редактиране->Запълване (Редактиране->Запълване) или натиснете клавишна комбинация Shift+F5. В диалоговия прозорец, който се показва, изберете опцията Use:Content-aware (тази опция се показва по подразбиране) и щракнете върху OK.

След това активирайте слоя "Norms" , включете видимостта на този слой и изключете видимостта на останалите, вземете Pen Tool (клавиш P), изберете знака с пръчката, затворете пътя, щракнете с десния бутон върху пътя, изберете "form selected area" , в новия прозорец изберете радиус на перо от 1 px.Натиснете Ctrl+Shift+I (обърнете селекцията), след което натиснете Delete.

Отново харесвам инструмента Puppet Warp, така че дори му зададох специален клавиш за бърз достъп. За да направите това, натиснете Alt + Shift + Ctrl + K и изберете свободна клавишна комбинация. Имах Ctrl +, (control + запетая от английското оформление) безплатно. Присвояването на бързи клавиши значително ускорява работата с повтарящи се операции.

Сега анимация.

Клонирайте слоя "Normal" , като натиснете Ctrl + J. Този слой ще бъде вторият кадър в реда на анимацията. Затова го преименуваме на "2" . Не е необходимо да преименувате слоевете. защото ново име ще се генерира автоматично.Но въпреки това винаги поставям сериен номер върху слоевете за анимация. След като сте загубили време за преименуване, можете да спестите много време в бъдеще, с възможно объркване. Или нова комбинация от клавишни комбинации.Дъската е покрита с решетка. Сега трябва да поставите щифтове на правилните места, които са едновременно фиксираща запушалка в пасивно състояние и елемент на движение в активно състояние. За да инсталирате щифт, е достатъчно да щракнете веднъж с левия бутон на мишката върху желаното място в мрежата, за да активирате няколко щифта (на активирания пин в центъра се появява черен кръг), трябва да щракнете един по един върху желаните щифтове с левия бутон на мишката, докато държите Ctrl + Shift. За да деактивирате, трябва да щракнете върху активирания щифт с левия бутон на мишката, за да изтриете допълнителен щифт, трябва да щракнете върху него с левия бутон на мишката, докато държите Alt (курсорът ще се превърне в ножица). , натиснете Alt ключ и кръг със стрелка трябва да се появи около активния щифт.
Поставете един щифт в основата на стика. Този щифт винаги ще стои там, фиксирайки мястото, където пръчката е вкопана в земята. Забождаме други карфици.След това леко ще деформираме плочата, като издърпаме щифтовете.

След като постигнете желания резултат, натиснете Enter. След това дублирайте слоя, като натиснете Ctrl+J. Без да пускате клавиша Ctrl, натиснете клавиша ", ". Изображението е покрито с решетка. Деформираме, спестяваме и т.н., докато направим необходимия брой рамки. Всичко зависи от вашето въображение.
След това включете панела за анимация (Прозорец->Анимация или Прозорец->Анимация). Премахваме видимостта на слоевете, с изключение на „Фон“ и „Норми“. Ние генерираме втория анимационен кадър. Изключете видимостта на слоя „Нормален“ и включете следващия. За повече информация относно създаването на рамки за анимация вижте статията „Анимиране на текст с помощта на изрязваща маска във Photoshop“ и „Анимиране на текст върху аватар . Течащ текст.“

Категория: