Нов интерфейс в CS6

Първото нещо, което хваща окото ви, когато стартирате CS6, е новата цветова схема на интерфейса. Това оцветяване се препоръчва между другото в 3Ds Max.

Въпреки това старите цветове се връщат лесно. Това може да стане чрез Редактиране ->Предпочитания ->Интерфейс (Редактиране ->Предпочитания ->Интерфейс).

Също така, яркостта на интерфейса може да се намалява/увеличава в реално време чрез натискане на Shift+F1/Shift+F2.Освен това можете да изберете фона около изображението. За да направите това, щракнете с десния бутон върху пространството около документа и изберете цвят от списъка или задайте свой собствен.

Изглед на работния прозорец на Photoshop CS6:

Цветови опции за интерфейса на новия Photoshop CS6:

За повече информация относно новия интерфейс на програмата, прочетете статията Photoshop CS6, нови функции - интерфейс.

Автоматично архивиране

Най-накрая има функция за автоматично архивиране! Ура, след толкова години искания от страдащи потребители! По подразбиране копията се запазват на всеки десет минути, но този период от време може да бъде променен в настройките, Редактиране ->Настройки ->Обработка на файлове (Редактиране ->Предпочитания ->Обработка на файлове), елементът "Автоматично запазване на информацията за възстановяване всеки" (Автоматично запазване на информация за възстановяване всеки). Научете повече за тази функция във Photoshop CS6 - фон и автоматично запазване.

Подобрен инструмент за изрязване (инструмент за изрязване)

Photoshop CS6 подобри, бих казал, значително подобри инструмента за изрязване. Външният вид на курсора е променен, към него е добавен кръст, сега е станало много по-лесно да се прицелва
. Вече можете да изберете съотношението на страните на полето за изрязване.

Новата функция "Изправяне" ви позволява да подравнявате документа по всяка начертана линия, това ще опрости работата при коригиране на изображения с разпръснат хоризонт.

Принципът на визуализация също се промени към по-добро. Сега правоъгълникът за изрязване винаги се намира в центъра на прозореца и не е наклонен, сега вече обработеното изображение се премества, накланя и мащабира. Но, ако желаете, можете да се върнете към класическия начин на визуализация.Добавен е инструмент за указване на ъгъла на завъртане на изображението с възможност за промяна на размера. Решетката в CS6 може да се персонализира. Добавена е опция за деактивиране на изтриването на изрязани пиксели („изтриване на изрязани пиксели“ или „Изтриване на изрязани пиксели“), т.е., ако премахнем отметката от тази опция, изрязаните части от изображението не се изтриват, а се съхраняват в паметта.

Инструмент за изрязване в перспектива

Появи се нов инструмент за изрязване - Perspective Crop Tool. С него можете не само да изрежете изображението, но и да коригирате перспективата.

Променени диалогови прозорци на коригиращия слой

Палитрата с коригиращи слоеве вече може да се разтяга вертикално, появява се и хоризонтално превъртане.

Нови филтри

Има нова галерия от филтри за размазване. Това е:

  • Замъгляване на полето
  • Iris Blur
  • Tilt-shift (Друг превод е Tilt-Shift)

Тези филтри се отварят в отделна палитра.
Първият филтър ви позволява да създадете кръгло замъгляване около всяка избрана точка и можете също да го използвате, за да премахнете замъгляването от определени области.
Размазването на диафрагмата, за разлика от първия филтър, ви позволява да зададете формата на зоната на размазване - елипса. квадрат и т.н. Третият филтър създава размазване, което постепенно се увеличава от зоната на острота, преминаваща по дадената линия, т.нар. миниатюрен ефект.

Въпреки факта, че тези филтри се показват като три отделни елемента от менюто, те се показват в един прозорец като палитра от три различни инструмента:

Търсене на слоеве

За тези, които не обичат да подреждат нещата, е добавен инструмент за търсене на слоеве. В допълнение, слоевете могат да бъдат филтрирани по външен вид (обикновен пиксел, корекция и т.н.).и т.н.), име, ефект (т.е. стил на слоя), режим на смесване, атрибут (видим, блокиран и т.н.). Търсенето се включва/изключва с хубавите бутони вдясно. Фигурата по-долу показва пример за търсене на жълто. Прочетете повече.

Редактиране на видео

Добавени нови функции за редактиране на видео. Това е поставянето на няколко видеоклипа на времевата линия, възможността за промяна на тяхната последователност и продължителност, както и отделна песен за аудио. Като цяло редактирането на видео във Photoshop все повече прилича на Adobe Premiere.

Повишена производителност на програмата

Подобрете производителността, като запазвате големи файлове във фонов режим. Тези. по време на процеса на запазване можете да продължите да работите с текущото или друго изображение.

Подобрете работата с форми и векторни обекти

Сега имавъзможност за създаване на форми с определени размериАко изберете който и да е инструмент от групата векторни фигури и щракнете върху работния прозорец на документа, се появява диалогов прозорец, където ще бъдете помолени да зададете размера на тази форма, както и да изберете местоположението - когато създавате, или центърът на формата или горният ляв ъгъл ще се намира на мястото, където се щракне с мишката.

Информативно мащабиране на формата. Когато мащабирате фигури с помощта на Free Transform, се появява информативен прозорец, показващ текущите размери.

Копиране/поставяне на атрибути на форма- цветове за запълване, цветове, дебелини и форми на щриха. Копирането става чрез щракване с десен бутон върху формата в палитрата със слоеве, като изберете елемента „ Копиране на атрибути на форма” (Копиране на атрибути на форма). Вмъкването в друга форма става по същия начин, като изберете елемента "Вмъкване на атрибути на форма" .

Възможност за скриване на контурни контури чрез натискане на Ctrl+Shift+H.

Нов инструмент за прихващане на опорни точки на векторни обекти към пикселна решетка - Прилепване на векторни инструменти и трансформации към пикселна решетка - активирано в основните настройки.

Попълване на векторни форми. Броят на методите за запълване се увеличи значително, дори се появи запълване на векторни елементи с градиент.

Още една нова функция - вече можете да обединявате векторни слоеве, без да ги растеризирате.

Инструмент за преместване в зависимост от съдържанието

Adobe Photoshop CS6 има нов инструмент - Content-Aware Move Tool. Това е следствие от развитието на опцията "Content-Aware Fill" . С него можете не само да премахвате обекти, но и да ги премествате на друго място, за това просто трябва да изберете желания обект и да го плъзнете на желаното място. Програмата автоматично ще скицира зоната, върху която е бил този обект и ще го намести възможно най-реалистично на ново място.

Подобрена автоматична корекция на тона

Подобрен инструмент за автоматична корекция на изображения. Можете да го стартирате чрез коригиращия слой Brightness/Contrast, бутонът се намира в горния десен ъгъл на палитрата

Вече е възможно да се извърши автоматична корекция в коригиращия слой Curves, където също присъства този бутон. Корекцията се извършва след щракване върху него, а ако щракнете върху този бутон, докато държите натиснат клавиша Alt, ще се отвори меню с четири модела на корекция и допълнителни настройки:

Нова технология на Patch Tool

Инструментът Patch има нов начин за адаптиране с помощта на технологията Content-Aware (Content-Aware), която работи малко по-добре от класическата.

Щрих с точки и точки

Вече е възможно да очертаете векторни обекти с контур, като зададете дебелината и типа му. Можете да зададете цвета и дебелината на линията на удара и, каквото ви харесва, линията може да бъде плътна или състояща се от сегменти и точки.Формата на линиите и точките също може да се променя.
По този начин всяка форма или пътека може да бъде очертана с точки и точки.
Типът линия се задава от инструмента“Stroke Опции” (Опции за щрихи). В него можете да зададете един от три типа линии, както и да изберете допълнително:

  • Align (Подравняване) - избор на местоположение на щриха - център, вътре, отвън.
  • Ends (Caps) - щрих с квадратни краища, завършващи на същото място като контура (Butt Cap), със заоблени краища (Round Cap) или с квадратни краища, завършващи малко по-далеч от очертанията (квадратна шапка).
  • Ъгли (Ъгли) - Избор на ниво на закръгленост на върха: Milter, закръглено и скосено.

За повече информация относно използването на този инструмент, вижте статията „Доктирана рамка и линия във Photoship CS6“.

Информационни курсори

В CS6 курсорите на инструментите за групиране на ласо, пач и запълване имат указател със стрелка, което прави използването им ясно и удобно. Добавен е кръст към курсора на инструмента за изрязване:

Refine Edge

Противно на очакванията на засегнатите, инструментът Refine Edge не е надграден. Но въпреки това, с умело използване, той значително опростява изрязването на малки детайли от изображението, като коса, клони на дървета и др. За да научите как да използвате този инструмент правилно и ефективно, вижте Подрязване на косата - инструмент за прецизиране на ръбове във Photoshop CS5 и CS6.

Разни подобрения и надстройки в Adobe Photoshop CS6

Инструмент за текст. Има единен външен вид и усещане за типа стилове, които ви позволяват да прилагате форматиране към избрани знаци, редове или параграфи от текст с едно щракване.

Генериране на случаен текст - Lorem Ipsum. Е, това ще помогне много на уеб дизайнерите.

Появиха се информационни изскачащи прозорци, показващи размера на елементите, това ще ви позволи да не държите информационната палитра отворена, когато създавате елементи с дадени размери.

Автоматичен избор Увеличаване/намаляване на изображения.

Максималният размер на четката е увеличен. Поради многобройни заявки от потребители, максималният размер на четката е увеличен - сега четката може да бъде увеличена до диаметър от 5000 пиксела , във Photoshop CS5 беше равно на 2500 пиксела.

Nпоявиха се нови набори от действия (или действия, операции или действие). Но трябва да кажа, че никога не съм използвал нито един от техните комплекти)))

Категория: