Трудно е за вярване, но Adobe разпространява своите продукти от линията CS2 (Creative Suite 2) безплатно, включително известния Photoshop CS2. Можете да изтеглите безплатно Photoshop и други програми от линията CS2 на официалния уебсайт на Adobe на тази страница. В допълнение към безплатния Photoshop има Adobe Premiere Pro 2.0, Illustrator CS2, Acrobat Pro 7.0 и дори After Effects, както и останалата част от софтуера CS2. Всъщност Adjobe разпространява своя софтуер не поради алтруистични подбуди, а поради някои много прагматични причини, по-долу ще обясня защо. Междувременно ще ви кажа как да изтеглите Photoshop безплатно от официалния уебсайт.

Последвайте връзката към страницата на Adobe, където виждаме следната таблица на страницата:

Където кликваме върху линка PhSp_CS2_English.exe, след което автоматично започва изтеглянето на файла. Освен това копирайте ключа и го запазете в текстов файл, ще ви трябва за активиране.

Забележка 1. По някаква причина успях да изтегля този файл без грешки от петия път и първо трябва да вляза / да се регистрирам на сайта. Забележка 2. След като изтегля файла и преди инсталиране препоръчвам да рестартирате компютъра .

Файлът PhSp_CS2_English.exe е саморазархивиращ се архив, кликнете два пъти върху него, той ще ви предложи пътя за разопаковане (C:PhSp_CS2_UE_Ret), натиснете OK:

След като приключи разопаковането, инсталацията започва автоматично:

По време на процеса на инсталиране ние сме съгласни с всичко, ние приемаме всичко, единственият път, когато ще трябва да въведете кода, който сте запазили (тъй като не трябва да се отваря браузър по време на процеса на инсталиране), въведете някое име на организация, например myHome и продължете инсталацията:

И готово, инсталирано е! Красив, нали? И сълзи на носталгия

След инсталирането изтрийте папката C:PhSp_CS2_UE_Ret, за да не заема място, не е необходима.

А сега отговорът на въпроса, защо Abobe ще раздаде своя остарял, но все още подходящ софтуер безплатно? Да, всичко е много просто. Факт е, че е почти невъзможно да се продаде този софтуер (например същият Photoshop CS2 от 2005 г.), но по целия свят много хора все още използват софтуер CS2, съответно Adode е принуден да поддържа активирането на сървърите на линията CS2 и това изисква огромни разходи.Затова тя изключи сървърите за активиране и прехвърли всички CS2 продукти към общи главни ключове. Така че това не е безплатно, а абсолютно компетентно и обмислено търговско решение.

Е, това е всичко, така че можете да изтеглите и инсталирате всяка програма на Adobe CS2 напълно легално и безплатно.

Тази версия на Adobe Phphoshop CS2 не поддържа руски. Можете да изтеглите крака за него безплатно на тази страница.

Категория: