От години Photoshop се счита за индустриален стандарт за редактиране на снимки, рисуване, рисуване и дори анимация.

Мишката и клавиатурата са най-добрите приятели на много редактори. Таблетите за рисуване и персоналните компютри са основният инструмент на илюстраторите, дигиталните художници и аниматорите от много години.

Photoshop, като най-популярният софтуер сред професионалистите, обаче не създаде много проблеми с появата на нов софтуер, който е по-евтин, по-лесен за използване, по-органичен и също така адаптиран за преносими устройства като смартфони и таблети, Photoshop беше принуден да направи крачка напред и да оптимизира своя софтуер за таблети.

Така че сега тези, които търсят преносимост и простота, могат да намерят ограничена версия на Photoshop за устройства с Android и iOS, а ако предпочитате да работите на компютър с таблет за рисуване или дисплей с писалка, тук също има няколко опции. Въпросът е кой да избера?

Как да изберем най-добрия таблет за Photoshop

Преди да преминем към списъка с избраните от нас таблети, нека да проверим какво да търсите, когато купувате нов таблет за Photoshop.

 • Софтуерна съвместимост. Photoshop е съвместим с повечето операционни системи, но това ниво на съвместимост си има цена. Преносимите версии на Photoshop идват с намалени и ограничени функции, така че помислете за какво ще използвате Photoshop. Ако за бързо редактиране на снимки и случайно рисуване или рисуване, тогава устройство с Android или iOS с чувствителност към натиск е добре, но ако имате нужда от програмата в цялото й разнообразие, тогава ще трябва да останете с Microsoft Surface или графичен таблет с лаптоп .
 • Размер. Независимо дали използвате преносим таблет или графичен таблет с вашия лаптоп, размерът винаги ще зависи от вида работа, която искате да вършите. Photoshop може да се използва на всякакъв размер на екрана, но ако имате нужда от преносимост, размерите между 10" и 13" са най-добри. Ако търсите професионален таблет за многозадачност, многозадачност и голяма площ за рисуване, 16-инчов до 24-инчов екран е най-добрият.
 • Дисплей. Наличието на подходящ дисплей е много важно за артистите, дизайнерите и творците като цяло. Няма нищо по-хубаво от това да можете да видите работата си с най-високо качество. Не много дисплеи отговарят на това описание, тъй като висококачествените екрани са доста скъпи. Въпреки това, дори ако нашият дисплей не е 4K OLED или нещо подобно, това, на което винаги трябва да обръщаме внимание, е +90% цветова съвместимост на Adobe RGB.
 • Чувствителност на натиска на писалката. Друг елемент, който да добавите към списъка. Чувствителността на натиск може да няма голямо значение за редактиране на снимки, но за дигитално рисуване и илюстрация е много важен въпрос. Повечето мобилни устройства като таблети с Android и iOS, които имат тази функция, представят само 4096 нива на натиск в стилусите си. Това не е лошо, но за по-професионална аудитория това, което всеки графичен таблет или дисплей с писалка предлага, е идеално, което е 8192 нива на чувствителност на натиск заедно с поддръжка на наклон.
 • CPU и GPU. Тази категория се отнася само за таблети, въпреки че повечето таблети, използвани за Photoshop, имат добър процесор и графичен модул, ако планирате да използвате това устройство за по-тежки задачи като 3D моделиране или анимация , тогава бих препоръчал да изберете таблет или с Apple M1 чип, или с процесор Intel Core i7.
 • Твърд диск и RAM. Друга категория само за таблети - съхранение и RAM - е много важна, тъй като PSD и PSB файловете заемат много място както във временната (RAM), така и в не - енергонезависима памет (SSD) на вашия компютър. Бих препоръчал да търсите всеки таблет с повече от 6 GB RAM и 128 GB място за съхранение.

Най-добрият таблет за Photoshop като цяло - Microsoft Surface Pro 8

Microsoft Surface Pro 8

Това красиво устройство е най-доброто от двата свята, имате преносимостта и гъвкавостта на таблет заедно с производителността на всеки високопроизводителен лаптоп. Това устройство спечели нашия списък, защото е единственият таблет, който може да работи с пълната версия на Photoshop, тъй като по същество е таблет с Windows. Въпреки че му липсва оптимизация на приложението (както бихте очаквали от всяко устройство с Windows), можете напълно да стартирате всеки софтуер само за настолен компютър.С добавянето на клавиатура и Surface Pen 2, това устройство се превръща в пълна творческа работна станция, която може лесно да стартира Photoshop и всеки друг тежък софтуер. Отивайки по-нататък, с помощта на адаптер и външна GPU карта, този таблет се превръща в работна станция за 3D моделиране и изобразяване.

Критерии за избор

ХарактеристикиЦенностиРейтинг
Софтуерно съвместимПоддържа пълна версия на Photoshop10/10
РазмерПреносим 13″9/10
Дисплей2880x1920px 100% sRGB покритие9/10
Чувствителност на натиска на писалката4096 нива на налягане8/10
CPU И GPUIntel Core i7 1185G7 3 GHz, Intel Iris Xe10/10
Съхранение и RAM1TB SSD 16GB RAM10/10
Цена$21997/10

Професионалисти

 • Може да работи с повечето професионални софтуери
 • Страхотен процесор
 • Има пълно sRGB покритие

Минуси

 • Доста скъпо
 • Перото се продава отделно

Статията се актуализира

Можете да изтеглите графични реактори на вашите таблети от https://appvisor.ru.

Категория: