Camtasia Studio ви позволява да заснемате не само видео, но и звука, придружаващ това видео, освен това можете да записвате звук не с микрофон от високоговорителите, а със звуковия поток, който върви заедно с видео потока от интернет.

Как да записвам аудио от интернет видео

Метод 1.Настройка чрез Camtasia Recorder Отворете Camtasia Recorder, в раздела Записани входове щракнете върху триъгълника от дясната страна на иконата Audio и изберете елемента "Стерео миксер" :

Ако този елемент липсва, прочетете раздела по-долу „Активиране на стерео миксер в Windows“

Метод 2.Чрез съветника за настройка на звука, в самата програма В лентата с раздели щракнете върху бутона Още и изберете Гласов разказ.

Ще се отвори прозорец със същото име в сервизния панел:

Къде трябва да щракнем върху бутона "Регулиране на звука»(Съветник за настройка на звука).

След това ще се отвори прозорецът на съветника за настройка на звука. В него, в раздела Аудио хардуер, проверете елемента „Избор на ръчен вход“ и в падащия списък в раздела „Звуково устройство“ изберете елемента „Стерео миксер“, както е показано на фигурата:

Може да има и „нюанс“ тук, елементът „Стерео миксер“ може да не е в списъка, но има други елементи, те няма да ни помогнат. В този случай това е не програмата е виновна, а настройките на Windows. Стерео миксерното устройство по подразбиране в Windows може да е деактивирано в някои случаи или може просто да липсва поради липса на необходимите кодеци.

Включете стерео миксера в Windows

Внимание! Стерео миксерът с драйвери за Windows няма да се появи по подразбиране. Затова не забравяйте да инсталирате родни от вашата звукова карта!

Щракнете с десния бутон върху иконата за звук в трея (" високоговорител" ) и изберете "Записващи устройства" .

В прозореца, който се отваря, в раздела „Запис“, щракнете с десния бутон върху празно място и в контекстното меню маркирайте двата елемента „Показване на изключените устройства“ и „Показване на изключените устройства“, както е показано на фигурата:

След това тази икона на миксер ще се появи в прозореца:

Сега щракваме с десния бутон върху него и в контекстното меню поставяме отметка в квадратчето до „Активиране“. След това Стерео миксерът ще се появи в съветника за настройки на звука в Camtasia.

Забележка. Нивото на звука трябва да бъде зададено на максималната стойност.

Но какво да направите, ако дори след поставяне на отметки в квадратчетата до „Показване на изключените устройства“ и „Показване на изключените устройства“ иконата на стерео миксер не се появи? Това се дължи на факта, че, както е посочено по-горе, нямате инсталиран необходимия пакет драйвери и кодеци. Прочетете следващия раздел на статията.

Къде да изтегля кодеци и драйвери, за да активирам устройството Стерео миксер

Отидете на официалната страница за изтегляне на уебсайта на производителя на Re altek, отидете на елемента High Definition Audio Codecs (Software), приемете условията (поставете отметка в квадратчето „Приемам горното“) и щракнете върху „Напред“ "бутон.Отваря се прозорец с таблица, където избираме желаната операционна система и щракваме върху някой елемент в колоната Изтегляне, за да изтеглим.
След това изтеглете кодека и го инсталирайте по обичайния начин. За вашия Re altek ALC888/ звукова карта 1200 и операционна система Windows 7 64 bits, използвах пакета 64bit_Vista_Win7_R267, който можете да изтеглите от Financial Exchange. Подходящ е за всякакви звукови карти Re altek и за 64-битови системи Vista и Windows 7.

Категория: