В тази статия ще говоря за програмата - детектор за движение от уеб камера. Излишно е да говорим за полезността на този тип софтуер, тъй като с него могат да се записват движения, включително незаконно влизане в апартамент, например може да се постави камера в електронна шпионка, подозрителна активност около личен автомобил. , организирайте видеонаблюдение в селската къща и други подобни.

Първата програма е продукт на разработчика Денис Короткевич MoveDetector 2.50. Програмата е записващо устройство за движение, което използва всяка домакинска уеб камера. Интерфейсът на програмата е на руски език, настройките са интуитивни.

При засичане на движение (което може да бъде конфигурирано, например, за да се изключи задействането от движещи се облаци), MoveDetector 2.50 започва да записва екранни снимки от камерата в папка, която трябва да бъде посочена в настройките.

Внимание, важно е! Преди да започнете записа, трябва да посочите пътя до папката за запазване (под надписа "Заснемане на екрана тук" ), например за мен еC:UsersUserNameDocumentsmotionDetector, в противен случай програмата може да се провали.

За да стартирате MoveDetector 2.50, щракнете двукратно върху файла MoveDetector2_50.exe, който можете да изтеглите от връзките в долната част на страницата или от уебсайта на програмиста. активност, когато бъде открита) и щракнете върху бутона „Активиране“.

Всъщност това е всичко, можете да работите.

Ако поставите отметка в квадратчето „Заснемане на екрана тук“, тогава, когато бъде засечено движение, програмата запазва екранни снимки в посочената папка, можете също да промените качеството на тези екранни снимки и освен това да зададете периода между генерирането на изображения. Освен това е възможно да възпроизведете звуков файл след определено време на засичане на движение, както и да изпратите предупредително писмо или дори екранни снимки на записаната дейност на посочения имейл.

Но изпращането на поща трябва да бъде конфигурирано. Трябва да посочите не само имейла на получателя, но и адреса и паролата на изпращача (може да е същият като на получателя), както и настройките на SMTP сървъра, например за mail list.ru ще бъде smtp.list. ru.

Настройките на програмата се записват във файла MoveDetector2_50.exe.ini, който се създава при първото стартиране в същата папка като изпълнимия файл.Ако сте променили настройките, трябва да ги запазите, като кликнете върху бутона "Запазване" , намиращ се в долния десен ъгъл на работния прозорец.

Откриването на активност се конфигурира след поставяне на отметка в квадратчето до елемента „Проследяващо устройство“, разположен в горната част на интерфейса. В работния прозорец са добавени нови опции, калибриране, позициониране и търсене на обекти

Изтеглете програма за откриване на движение с помощта на уеб камера:

Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: