Ако планирате да приложите SmartFocus по време на редактиране, използвайте следните съвети, за да помогнете на инструмента SmartFocus да предвиди къде да приложи ефекта на мащабиране.

  • Движете мишката си по екрана по-бавно. Не натискайте бутона на мишката твърде често. Записвайте дейности на целия екран, т.е.д. Записвайте на цял екран и експортирайте видео в по-малки размери. SmartFocus е идеален, когато трябва да запишете целия екран при текущи разделителни способности или по-високи, но да експортирате крайното видео при по-ниска разделителна способност (препоръчва се 640x480 или по-малко). Например, ако запишете приложение на цял екран и след това експортирате окончателното видео за разпространение в iPod, записът на цял екран не може да бъде гледан с разделителна способност на iPod (320x240) без мащабиране.
  • Записвайте видеоклипове, по-дълги от 30 секунди. SmartFocus е оптимизиран за видеоклипове, по-дълги от 30 секунди. За по-кратки клипове можете ръчно да добавите ключови кадри Zoom-n-Pau.
  • Преместете се накъдето искате да гледа зрителят. Задръжте показалеца на мишката там, където записвате. Например, ако искате зрителят да се фокусира върху хипервръзка, преместете показалеца на мишката върху или близо до хипервръзката.
  • Не "говорете" с показалеца на мишката. Не потрепвайте и не движете мишката си по екрана, докато говорите, освен ако коментарите ви не го изискват.
  • Дръжте показалеца на мишката неподвижен, докато пишете. SmartFocus не може да предвиди правилното действие, ако щракнете в текстово поле, преместите показалеца от другата страна на екрана и след това започнете да пишете. Ако искате зрителят да види какво сте въвели в текстовото поле, задръжте показалеца на мишката в текстовото поле.
  • Използвайте колелото за превъртане на мишката (ако е възможно). Опитайте да използвате колелото за превъртане на мишката, вместо да плъзгате лентата за превъртане. Може да се случи инструментът SmartFocus да увеличи лентата за превъртане, а не съдържанието на прозореца, който може да се превърта. Например колелцето на мишката може да се използва при превъртане през дълги страници на сайт.

Сега нека поговорим за останалите функции в сервизния панел в секцията Zoom-n-Pan, които са свързани с инструмента SmartFocus. Под SmartFocus има опция за прилагане на SmartFocus към добавените клипове.

По-долу е бутонът Прилагане на SmartFocus към клипа. Ако щракнете върху този бутон, ключови кадри за мащабиране ще бъдат добавени към избрания клип. Ако щракнете върху бутона Прилагане на SmartFocus към времевата скала, ключовите кадри за мащабиране ще бъдат добавени в Camtasia Studio 7. Задължително не забравяйте, че в този случай, всички ключови кадри, които са били добавени преди, ще бъдат заменени.

Категория: