Забележка:

Статията се финализира.

Camtasia Studio ви позволява да създавате слайдшоу директно от изображения, както и да добавяте снимки върху видео рамка и дори да правите тези изображения интерактивни. Има два начина за вмъкване на слайдове в видео - директно във видеозаписа във видео секцията и "отгоре" на видеото, докато слайдът ще се появи над видеото.Всеки от тези методи има своите плюсове и минуси. Първият метод изисква видеото да бъде настроено спрямо звука, но оставя малко място за редактиране на самия слайд, когато използвате втория метод, звукът и видеото не са в синхрон, можете да направите слайда полупрозрачен, така че видеото да е гледани под него, но остават малко възможности за създаване на ефективен преход между видеото и слайда.

Вмъкване на слайд директно във видеозаписа

За да вмъкнете слайд директно във видео запис, първо трябва да го разделите. поставяме плъзгача на необходимото място и щракваме върху бутона "Разделяне" или щракнете с десния бутон. поставете мишката върху песента и изберете елемента "Разделяне" или просто натиснете клавиша S на клавиатурата. След това отворете папката с подготвения слайд и плъзнете файла в полето Clip Bin с мишката и оттам до мястото на изрязване или можете веднага да плъзнете файла със слайда до мястото за изрязване на видеозаписа. Както вече писах, слайдът трябва да бъде предварително подготвен и да пасне на размера на видео прозореца, в противен случай, ако слайдът е по-голям .програмата пропорционално ще го намали и ако е по-малък ще го постави в центъра на прозореца, като и в двата случая ще има черен (по подразбиране) фон на празно място.

-Остър преход

- Вмъкване на слайд, така че. така че видеото да съответства на звука, с други думи, така че звукът да не се прекъсва при вмъкване на слайда.
За да направим това, трябва да изрежем частта от видеото, където ще бъде вмъкнат слайдът.Ако просто вмъкнем слайда в средата на видеозаписа, тогава аудиото ни просто ще се счупи и на мястото на слайда ще има празна секция.

Вмъкване на слайд върху видео

Първо, трябва да отворим допълнителна песен, наречена Callouts. Кликнете върху Track Line, имаме падащо меню

За да промените пропорциите на слайда, премахнете отметката от Effects->Keep aspect ratio

Категория: