ПрограматаLoviVideo е предназначена за изтегляне на видеоклипове и музика от интернет, по-специално от Vkontakte (vk.com), Smotri.com, медийни файлове от yandex.ru и mail.ru и, разбира се, с него можете да изтеглите всеки аудио-видео файл от youtube. Програмата е напълно безплатна и можете да я изтеглите от официалния й сайт.

Инсталацията на програмата е нормална.Трябва да изтеглите инсталационния файл на програмата (lovivideo_setup.exe) от главната страница на сайта и да го стартирате.
По време на инсталационния процес програмата ще ви подкани да инсталирате Yandex елементи, да направите Yandex вашата начална страница в браузърите и задайте услугите за търсене и Yandex по подразбиране. Вече е по ваша преценка, дали искате да инсталирате тези елементи или не, настройките и производителността на програматаCatchVideo няма да се променят:

В следващия прозорец програмата ще предложи да инсталирате изтеглете и инсталирайте Yandex.Browser.Можете също да премахнете отметката от тази опция, въпреки че самият нов Yandex.Browser е бърз, прост и неизискващ браузър, нищо повече, аз хареса ми .

След инсталирането трябва да рестартирате компютъра си, след което програмата автоматично ще стартира във фонов режим, а иконата й ще се покаже в трея:

Забележка. Автоматичното стартиране на програмата при включване на компютъра може да бъде деактивирано.

По подразбиране програмата заснема видео сама, веднага щом отворите страницата на сайта с видеото на нея. Например, ще отворя страницата на този сайт с моя видео урок Създаване на 3D анимация на въртенето на планетата Земя. Този видеоклип се хоства на Youtube.com.

След отваряне на страницата нищо не се случва, но щом щракна върху бутона за възпроизвеждане на видео, в долния десен ъгъл на монитора се отваря прозорец за заснемане на видео и програмата започва да зарежда видеото в буфера, което показва лентата на състоянието. След като изтеглянето приключи, трябва само да запазите файла (бутонът за запазване е ограден в зелено) или да го изтриете:

Освен това можете просто да отворите желаната папка и да плъзнете файла, за да го запазите с мишката:

Както писах по-горе, програмата започва автоматично да заснема видео от сайтове по подразбиране, но не е много подходяща за всички и затова разработчиците са предоставили ръчен режим на запис.

За да превключите на ръчен режим, просто щракнете върху бутона "Авто" , намиращ се в горния десен ъгъл на прозореца, след което той ще стане сив:

Сега, за да запишете видеоклип, трябва да кликнете върху бутона "Изтегляне" , след като започнете да възпроизвеждате видеоклипа на сайта:

Щракването с десен бутон върху иконата на програмата в трея отваря контекстното меню с опции:

Като цяло всички опции са интуитивни и не са необходими коментари, само ще отбележа, че под елемента „Как да използвам“ отивате на страницата с инструкции, където значението на всеки бутон и текстова информация при работа прозорецCatchVideo

В момента можете да изтегляте видеоклипове и музика сCatchVideo от сайтове:

 • youtube.com
 • vkontakte.ru
 • mail.ru
 • smotri.com
 • vimeo.com
 • yandex.ru
 • tvigle.ru
 • zaycev.net
 • ivi.ru
 • intv.ru
 • myspace.com
 • metacafe.com
 • dailymotion.com

Но този списък непрекъснато се разширява. Ако сайтът не е в този списък, тогава можете да заснемете видео от него с помощта на Camtasia Studio.

Категория: