С помощта на рускоезичната програмаCamStudio 2.7Можете да записвате всичко, което се случва на екрана на вашия монитор. Програмата може да създава видео в AVI файл или в swf флаш файл. CamStudio 2.7 се отличава със своята простота и въпреки това има много настройки. Предимството на асемблирането на програмата, дадено тук, е, че работи във фонов режим, т.е.Не изисква инсталиране на компютър. Интерфейсът на програмата е на руски:

Гледайки напред, ще ви разкажа за една страхотна настройка за видеозапис. CamStudio 2.7 ви позволява да зададете интервала между заснетите кадри и след това да зададете скоростта на възпроизвеждане на полученото видео.

Интерфейсът на програмата е много прост и изглежда така:

Съотношението между скоростта на заснемане и възпроизвеждане може да се регулира както автоматично, в режим на възпроизвеждане в реално време, например, ако интервалът между заснетите кадри е въведен като 100 милисекунди, тогава скоростта на възпроизвеждане ще бъде 10 кадъра в секунда , или ръчно, можете да зададете всякакви параметри, например, ако въведете интервал от 100 милисекунди и скорост от 20 кадъра в минута, ще получите два пъти ускорено възпроизвеждане на събития на екрана.Вие можете да приложите тази настройка чрез Опции ->Опции за видео.

За да инсталирате програмата, изтеглете безплатния архив от връзката в долната част на страницата, разархивирайте го на удобно място и щракнете двукратно върху файла camstudio.exe. За удобство се препоръчва да направите пряк път към този файл и да го поставите например на работния плот. Можете да започнете записа, като щракнете върху бутона "Запис" под формата на червен кръг или като натиснете клавиша Home на клавиатурата. За да спрете записа на пауза, натиснете отново Home, за да спрете записа, натиснете клавиша End, т.к. прозорецът на програмата, според настройките по подразбиране, ще бъде скрит по време на запис. За да предотвратите изчезването на прозореца, трябва да отидете в Options ->Program Options и да премахнете отметката от „Minimize the window at the beginning of the record“. Също така, записът може да се управлява чрез щракване с десния бутон върху иконата

След спиране на записа, според настройките по подразбиране, програмата ще ви подкани да изберете пътя за запис и името на файла. Ако ви мързи да въведете име, тогава можете да отидете на Опции ->Опции на програмата ->Име на AVI при записване и да поставите отметка в квадратчето "Присвояване на дата, час" .

CamStudio 2.7 има голям избор от региони на монитора за запис. По подразбиране е зададен произволен избор, който предоставя възможността да изберете всяка област от екрана с помощта на курсора на мишката.
Ако отидете в раздела Област ->Фиксирана област, програмата ще ви подкани да задайте размера и местоположението на областта предварително.
Област ->Прозорецът ви позволява да изберете запис от всеки отворен прозорец на монитора, независимо дали е браузър, папка или друг прозорец.Е, ако е избрана опцията Area ->Screen, програмата ще запише целия екран.

CamStudio 2.7 може да записва готов видео файл в AVI формат и флаш SWF формат. Режимът на запазване се превключва с помощта на бутона на програмния интерфейс под формата на кръг с надпис SWF.

Програмата ви позволява да зададете лого под формата на време, воден знак или текст и да ги поставите в посочените ъгли или в центъра на видео прозореца. Можете да зададете тези три опции едновременно и да ги поставите на различни места. За да направите това, отидете в раздела Ефекти и поставете отметки в квадратчетата до „Добавяне на обратно броене“ и/или „Добавяне на надпис“ и/или „Добавяне воден знак" .След това можете да персонализирате показването на час, надпис и воден знак на екрана, като отидете на Ефекти ->Опции. За надпис можете да посочите текста на надписа, формата и цвета на шрифта, цвета на фона под надписа и местоположението в прозореца. За време се задават формат на показване, формат и цвят на шрифта, цвят на фона под надписа, местоположение в прозореца. За воден знак трябва да посочите пътя на картината на вашия компютър и местоположението на знака.

Бързи клавиши по подразбиране:
Начало - стартиране/пауза на запис
Край - край на записа
Изтриване - нулиране на запис без запазване
F1 - следващо оформление
F2 - предишно оформление
F3 - показване/скриване на оформления

Изтеглете безплатно CamStudio 2.7 на рускиИзтеглете от Depositfiles.com

Изтеглете безплатна версия на CamStudio 2.5, която не изисква инсталация на вашия компютър (пренесена)Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: