В тази статия можете да изтеглите и прочетете безплатно кратко ръководство за работа с няколко програми, за да получите информация за основните видео или аудио файлови формати - като AVI, MPG, MPEG, WMV, WMA, MP3, QuickTime и много други. Също така с помощта на тези програми можете да определите необходимите кодеци за гледане на видеоклипове и да отидете на страниците им за изтегляне.

MediaInfo

Безплатната програма MediaInfo 0.7.89 ви позволява да получавате техническа информация от видео или аудио файлове. Програмата поддържа руски език. В допълнение, програмата самостоятелно ще намери в интернет и ще инсталира на компютъра съответните в момента кодеци, необходими за правилното гледане на видео файла.

Когато инсталирате програмата на вашия компютър, съветникът за инсталиране ще ви попита дали искате да инсталирате DriverScanner заедно с програмата MediaInfo. DriverScanner е добра помощна програма, но е платена, така че ако нямате планове да закупите тази помощна програма, тогава в прозореца за инсталиране трябва да поставите отметка в квадратчето „Не искам да инсталирам DriverScanner“. След това инсталирайте по обичайния начин. При първото стартиране отворете програмата през менюто "Старт" , папка MediaInfo, щракнете върху файла MediaInfo в него, след което ще се отвори прозорец, където трябва да изберете английски, след което кликнете върху OK. След това можете да изберете руски език, като щракнете върху раздела Език.

Защото понякога има твърде много видео данни, програмата ви позволява да експортирате тази информация в текстова форма в CSV, HTML и TXT файлове. За да експортирате, щракнете върху иконатаот дясната страна на интерфейса

Изтеглете програмата MediaInfo:Изтеглете от Depositfiles.com

Пример за TXT текстов файл с информация за видеоклипа

Общо пълно име : C:Documents and SettingsAdministratorMy Documents1.avi Формат : AVI Формат/Информация : Audio Video Interleave Размер на файла : 759 KB Продължителност : 1s. 350 ms. Общ поток : 4606 Kbps Video ID : 0 Формат : MS Video Codec ID : CRAM Codec ID/Info : Microsoft Video 1 Продължителност : 1 сек. 350 ms. Скорост на предаване : 4588 Kbps Ширина : 452 пиксела Височина: 356px Съотношение на страните : 5:4 Скорост на кадрите : 20 000 кадъра в секунда Битове/(пикселикадри) : 1,426 Размер на потока : 756KB (100%)

VideoInspector

VideoInspector - помощна програма, предназначена да показва информация за видео файл. Интерфейсът на програмата поддържа руски език. VideoInspector ви позволява да получите данни за кодека, с който е кодиран видео файлът, за аудио кодека, разделителната способност на видеото (Resolution), както и FPS, BitRate, Qualite Factor и други.След инсталирането помощната програма се интегрира в Windows Explorer.

Поддържани формати: AVI, MPEG, MPG, QuickTime и др. Но показването на информация за видеото не е всички функции на помощната програма. Една от най-важните му характеристики е възможността да отидете на страница в Интернет, за да изтеглите кодека, необходим за гледане на определен видео файл. По същия начин можете да отидете на страницата, за да получите подходящия аудио кодек.

Изтеглете програмата VideoInspector:Изтеглете от Depositfiles.com

GSpot 2.70

GSpot - Помощната програма е предназначена да показва информация за мултимедийни файлове, ще ви помогне да определите кой кодек се използва в конкретен видео/аудио файл и кой кодек трябва да инсталирате, за да го видите.Използването на помощната програма е много удобно. Копираме файла GSpot.exe от папката на програмата и поставяме прекия му път на работния плот или на друго удобно място.Сега, за да получите информация за видео файл, трябва само да плъзнете този видео файл върху прекия път на GSpot с мишката. Програмата автоматично ще се отвори и ще ни покаже пълната информация за видеото.

Поддържа MPEG (.mpg), QuickTime (.mov), RealMedia (.rm), Windows Media (.wma / .asf), Flash (.swf) и други файлове. Поддържат се следните типове кодеци: VFW, ACM, DirectShow и DMO. Показва се подробна информация за файла и използваните кодеци (има повече от 450 кодека за аудио и видео в базата данни). Тази помощна програма има своя собствена "функция" - възможност за диагностициране на проблеми с аудио и видео кодеци. Ако необходимият кодек не е инсталиран в системата за възпроизвеждане на мултимедийния файл, GSpot ще докладва това и ще предложи кой кодек трябва да бъде инсталиран.

Изтеглете GSpot 2.70:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: