Наскоро услугата JW Player предостави безплатна облачна връзка на своя плейър за сайта, с други думи, не е необходимо да инсталираме никакви кодове и да свързваме Java скриптове. Освен това инсталирането на "облачен" плейър за сайта не е толкова трудно.

Плейърът ви позволява да възпроизвеждате на страницата на сайта видео, качено на сървъра, твърдия диск на компютъра или от YouTube.

В безплатната версия има само една кожа, но тя е доста хубава и функционална, а лентата с контроли се появява ясно, когато задържите курсора на мишката над видеото и изчезва също толкова бързо, когато отместите курсора.

Всъщност ето видеото, което пуснах на сайта с този плейър:

Зареждане на плейъра

За да започнете, отидете на главната страница на сайта http://www.jwplayer.com и щракнете върху големия червен бутон „ЗАПОЧНЕТЕ БЕЗПЛАТНО“, намиращ се в горния десен ъгъл. Въведете имейла си в полето за въвеждане и, ако желаете, премахнете отметката от „Моля, информирайте ме за новини, оферти и актуализации“ (сам ще науча новините, когато ми трябват). След това натиснете бутона ЗАПОЧНЕТЕ. След това се отваря прозорец с текст, че писмо е изпратено на вашия имейл.

В полученото писмо натиснете бутона АКТИВИРАЙТЕ СЕГА, което ще ни отведе до страницата за измисляне на вашата парола. Пишем нашата парола, потвърждаваме и натискаме бутона ВЗЕМЕТЕ ВАШИЯ JW ИГРАЧ и стигаме до страницата на мениджъра на акаунта/плейъра.

В долната част на страницата се задава въпрос кои плейъри искате да използвате - инсталиран на сайта, предлага се да го изтеглите (връзка за изтегляне на самостоятелен плейър) или облак. Сега говорим за облака, така че копирайте и запазете неговия код (щракнете върху Copy the Cloud-Hosted Code):

Този код трябва да бъде вмъкнат между таговетеи , имам това:

1

След това натискам големия червен бутон ПУБЛИКУВАЙТЕ ВИДЕО СЕГА и стигам до страницата за избор на видеоклип, където мога да използвам видеоклипа от сайта, компютъра или YouTube. В нашия случай се интересуваме от видеоклипа, качен на нашия уебсайт. Затова оставям всичко както е и въвеждам в полето за въвежданеMedia Fileпълния път до местоположението на видео файла на моя сайт, например http://MySite.ru/files /video/videoclip.mp4. По същия начин в полето за въвежданеИзображение на плакатавъвеждам пълния адрес на началното изображение, а в полетоМедийно заглавие, името на клипа ми, може и на кирилица:

И натиснете бутона ПУБЛИКУВАНЕ НА ВИДЕО.

На следващата страница ще ме помолят да избера размера на видеото, т.к. размерът на клипа ми е нестандартен (400 на 240), поставям отметка в квадратчето Фиксирани размери и въвеждам моите размери:

Не трябва да променяте други настройки и има само една кожа в безплатната версия.

Натиснете бутона GET EMBED CODE и получете кода:

Кодът в горната част на страницата вече е получен по-рано, както написах, трябва да се постави между таговетеи :

1

И поставете втората част от кода между таговете и на мястото, където искате да поставите видеоклипа:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Категория: