За да заснемем незабравимите моменти от живота си, ние използваме фотоапарат и видеокамера. Впоследствие се обработват снимки и видео. Работата със снимки обаче е малко по-лесна от работата с видео файл. В един видео файл има голям брой изображения и всяко от тях е придружено от определен звук.

Във всеки случай във видеото ще се отпечата нещо излишно, което по-късно ще трябва да бъдат премахнати.Или може би искате да добавите някакъв друг ефект, за да направите видеото още по-интересно, или може би трябва да коригирате малко видеозаписа. За всичко това се извършва видео обработка. Можете да снимате реклама на уебсайта на различни студия

Прибягваме до монтаж във всеки случай, когато сме заснели обикновени празници или почивка на открито.

Има два вида редактиране: линейно и нелинейно. Линейното редактиране включва само прехвърляне на информация от видеокамера към компютър. Нелинейното редактиране вече включва работа с материал, който е попаднал на компютър. Видео обработката се извършва от специална програма, която ви позволява да го редактирате. Необходимо е процесът на инсталиране да се извърши бавно, като се вземе предвид всеки детайл.

Основната цел на редактирането е да се подобри видео файла, тоест да се премахнат ненужните фрагменти и да се добавят определени ефекти. Можете да изберете най-интересните епизоди сами или с приятели, роднини.

Програмата за редактиране запомня всички ваши действия в определена последователност. Тоест оригиналният файл остава непокътнат, а изходът е друг, вече запазен, редактиран файл. Програмата използва създадени от нея временни файлове. Следователно не е нужно да се притеснявате за целостта на изходния материал.

Естествено, за редактиране на видео трябва да имате компютър с доста добра производителност, особено трябва да осигурите голямо количество свободно място на вашия твърд диск. В този случай, колкото повече ефекти използвате, толкова повече свободно пространство ще ви трябва.

След монтаж времето на филма може да бъде значително намалено, но всички ненужни и тъмни кадри няма да ви притесняват. По време на редактирането вие не само определяте кои сцени да премахнете, но и кой ефект или преход от кадър към кадър да използвате. Можете да вмъкнете поздравителни снимки или други преходи. Такива възможности са предвидени в програмите за редактиране.

За да бъдат преходите плавни, без допълнителни кадри или кадрите да не се застъпват, е необходимо да изрежете видеото. Тоест, в тези краища на първото видео трябва да добавите няколко невидими кадъра, в който случай ще имате къде да поставите второто видео и преходът няма да се забелязва.

Разбира се, не бива да забравяме и саундтрака. Можете да смесвате аудио автоматично. Ако такъв режим не е предвиден в програмата, тогава ще трябва да направите всичко ръчно.

Когато започнете да редактирате, трябва да разберете, че не можете да го направите за час или два. Ще ви трябва много време, дори ако инсталацията не е трудна.

Категория: