В тази публикация можете да изтеглите безплатния медиен плейър VLC, също така да научите как да превключите интерфейса на програмата на руски и да се запознаете с някои интересни функции на този плейър, например правене на екранни снимки на видео (снимане на видео кадри). Освен това, за правилното гледане на видеоклипа, не пречи да изтеглите или актуализирате кодеците и филтрите на K-Lite Codec Pack.

Интерфейс на програмата:

В нашето просветено време огромен брой формати за видео файлове са се размножили в природата и други интернет. Стандартната ситуация е, че потребителят изтегля видеоклип, който гарантирано работи, но не е възможно да го гледа по никакъв начин. За възпроизвеждане почти всеки видео формат има свой отделен плейър. Но, разбира се, не е удобно да изтегляте и инсталирате огромен брой програми в името на един или два прегледа на месец.

Авторът на тази статия се нуждае само от две програми за видео плейър, за да възпроизведе всички видеоклипове. Това са безплатни VLC медиен плейър и Media Player Classic.

Това е за медийния плейър VLC. Друг плейър, Media Player Classic, е описан в съответната статия. И двете програми, между другото, са абсолютно безплатни. Можете да изтеглите VLC media player от официалния уебсайт или на тази страница, като използвате връзката по-долу.Програмата се актуализира постоянно, за да проверите дали е време да актуализирате вашата версия, трябва само да отворите програмата и да кликнете върху раздела Помощ ->Проверка за актуализации.

VLC работи на платформи на операционни системи: Linux, Windows, Mac OS X, BeOS, BSD, Solaris, Familiar Linux, Yopy / Linupy и QNX. VLC възпроизвежда почти всички видео формати, с редки изключения , така че няма смисъл да ги изброявам.

Как да показвам видео на работния плот (видео в режим тапет)

VLC плейър предоставя интересна опция за показване на видеоклипове в режим тапет. За да изведете видео на работния плот, трябва да отидете в раздела Инструменти ->Настройки, да изберете секцията „Видео“, в раздела „Дисплей“ да изберете режима на видео изход DirectX в падащото меню и в „ DirectX" , поставете отметка в квадратчето "Активиране на режим на тапет" .Или по-лесно. По същия начин изберете режима “DirectX” чрез Инструменти ->Настройки ->Видео, рестартирайте програмата, след което проверете раздела в горната част на прозореца на програмата Видео ->Видео на работния плот.Ако искате да премахнете видеоклипа от работния плот, просто премахнете отметката от това квадратче. За красотата на гледането можете да скриете раздела VLC от лентата на задачите, за това трябва да щракнете с десния бутон върху иконата на програмата в тавата (област за уведомяване, тази в долния десен ъгъл) и да кликнете върху елемента „Скриване VLC от лентата на задачите”.

Настройка на интерфейса

Трябва да кажа, че не всички играчи имат способността да ускоряват възпроизвеждането и VLC предоставя тази възможност. Вярно е, че бутоните за ускорение по подразбиране не се показват много удобно, в краищата на лентата за възпроизвеждане, но това може да бъде коригирано, тъй като отличителна черта на VLC е възможността да персонализирате видимостта и местоположението на бутоните за управление на видеото. За да персонализирате бутоните "за себе си" , трябва да отидете в менюто Изглед ->Настройки на интерфейса, след което ще се отвори прозорецът на редактора на лентата с инструменти, състоящ се от два раздела. Първият съдържа самите бутони, вторият съдържа изгледите на лентите с инструменти за нормален и цял екран.Бутоните се добавят и премахват чрез просто плъзгане и пускане от един прозорец в друг.

По подразбиране контролният панел има бутон "Режим на повторение" за циклично възпроизвеждане на един и същ видео файл. Ако го натиснете, докато възпроизвеждате видеоклип в режим на тапет на работния плот, ще получим желания видео тапет за монитора.

Избор на външен вид

Плейърът ви позволява да промените външния си вид (или, както се казва, сменете кожата, кожата) на нещо по-интересно от стандартното. За да направите това, изтеглете скина, който харесвате, от страницата с скинове на VLC, след което го поставете в папката C:Program FilesVLCskins (папката може да се намира и в C:Program FilesVideoLANVLCskins). След това отидете в менюто Инструменти ->Настройки ->Интерфейс (Инструменти ->Предпочитания ->Интерфейс) и превключете квадратчето за отметка от Използване на Navite Style на Използване на персонализирана кожа, след което рестартирайте програмата. Интерфейсът ще се промени, но все още няма да е този, който сте избрали.Сега трябва да щракнете с десния бутон върху долната лента в панела, след което в контекстното меню, което се отваря, задръжте курсора на мишката върху елемента „Интерфейс“, ще се отвори ново меню, където вече можете да изберете кожата, която сте изтеглили.

Запазване на нивото на звука след излизане от програмата

За да сте сигурни, че нивото на звука на VLC плейъра остава същото при стартиране на програмата, отидете на Инструменти ->Опции ->Аудио и отметнете Поддържане на нивото на звука между сесиите.

Ако искате нивото на звука винаги да е едно и също ниво, когато програмата стартира, тогава в менюто Инструменти ->Опции ->Аудио отметнете Винаги нулирайте началното ниво на звука на

Правете екранни снимки (запазване на кадър от видео)

За да заснемете желания кадър от видеото, отидете в менюто Video ->Snapshot. По подразбиране VLC ще запази рамката в папката My Documents. За да промените папката за запазване, трябва да отидете в раздела Инструменти ->Настройки, да изберете секцията „Видео“ и в раздела „Видео моментни снимки“ в реда Директория да изберете желаната папка чрез бутона „Преглед“.В същия раздел можете да изберете формата на запазеното изображение, JPG.webp или PNG. За да изберете по-точно желания видео кадър, трябва да поставите на пауза видеото, да намерите кадъра с помощта на лентата за възпроизвеждане и без да излизате от паузата, щракнете върху Видео ->Моментна снимка.

Изтеглете VLC media player v.2.1.0Изтеглете от Depositfiles.com

С този плейър можете да гледате не само видео, но и да слушате музика. Говорейки за музика.

Категория: