Light Alloy е компактен мултимедиен плейър с интерфейс на руски език. Поддържа почти всички често срещани мултимедийни формати.

Основната характеристика е лекота на използване и в същото време разнообразие от настройки. Плейърът е оптимизиран за бързо стартиране и минимално натоварване на системата. Бързо превъртане на видео назад, може да зарежда субтитри, може да бъде минимизирано в трея, може да се управлява от дистанционното управление (WinLIRC), може да регулира яркостта / контраста / наситеността на изображението, прави екранни снимки, поддържа мултимедийни клавиатури, позволява ви да маркирате списъка / поставя маркировки на времевата линия, позволява ви да избирате аудио записи и субтитри в многоезични филми, има пълна поддръжка на DVD.

Интерфейс на плейъра:


Официален уебсайт на програмата: http://www.light-alloy.ru/

Въпреки привидната си простота, плейърът има много настройки. Има такава полезна опция като настройка на клавишите на мишката за управление на възпроизвеждането.

Някои, но не всички функции на играча:

  • Поддръжка на WinLIRC - работа с плейъра чрез дистанционното управление.
  • Пълна поддръжка за DVD и MKV/OGM/MP4 възможности.
  • Списък с файлове, които се възпроизвеждат (плейлист), с възможност за задаване на етикети/отметки в списъка/на времевата линия, показване/скриване на времетраенето, възможност за създаване на таблица според списъка (за видео колекционери ), както и възможност за запазване/зареждане на списъка; получаване на екранни снимки от видеоклипове, включително DVD.
  • Конфигуриране на опции за стартиране - позициониране на прозореца на плейъра на монитора, скриване на контролния панел, прозорец в пълен размер, стартиране с предварително запазени настройки за възпроизвеждане на видео и др.
  • Възможност за лесно продължаване на възпроизвеждането на видеото от мястото, където плейърът е бил затворен.
  • Подробна информация за файла, който се възпроизвежда, с възможност за копиране на неговите отделни полета или цялата информация наведнъж в клипборда.
  • Задаване на видео параметри (яркост, контраст, наситеност, ниво на звука, текущо избран аудио запис, текущо заредени субтитри) за файловете, които гледате с възможност за запазване на тези настройки.
  • Функция за запазване на кадри от екрана; функция за запазване на миниатюри (групи снимки от кадри от различно време в едно изображение; функция за създаване на пакет от екранни снимки в пълен размер от филм. Възможност за избор на папка за автоматично запазване на тези изображения.

Имате способността да променяте външния вид на играча. За да направите това, трябва да изтеглите кожите на играча от връзката по-долу (или от официалния сайт), да разархивирате архива и да качите файловете в папката Skins на играча.По подразбиране той се намира в C:\Program Files\Light Alloy 4.5upSkins. След това отидете на Настройки ->Външен вид и изберете желаната кожа в полето "Кожи" .

Плейърът има мега полезна функция за офис служителите "Антишеф" , за да не бъдете открити от шефа си, докато гледате филм. С тази функция можете да скриете прозореца на плейъра и всички негови дъщерни прозорци с едно натискане на клавиш. Можете да активирате тази функция чрез Настройки ->Пакети, поставете отметка в квадратчето "Разрешаване на свързани бутони" , щракнете върху реда "Antishef" и натиснете един, два или повече клавиша на клавиатурата едновременно. Тази комбинация трябва да се помни, защото. Възстановяването на прозорец, минимизиран от комбинацията Anti-Chef, може да стане само чрез използване на същия клавиш или комбинация.

Поддържани формати:

  • Видео: ASF, AVI, DAT, DIVX, FLV, M1V, M2V, MKV, MOV, MP4, MPE, MPEG, MPG, TS, MPV, OGM, QT, RAM, RM, RV, VOB, WM , WMV
  • Аудио: AAC, AC3, AIF, AIFC, AIFF, APE, AT3, AU, CDA, FLAC, IT, KAR, MID, MIDI, MKA, MOD, MP1, MP2, MP3, MPA, MPC, OGG , OMA, RA, RAM, RMI, S3M, SND, STM, WAV, WMA, XM

Изтеглете стандартната версия на Light Alloy 410.2:Изтеглете от Yandex Disk

Изтеглете преносима версия на Light Alloy 4.10.2:Изтеглете от Yandex Disk

Категория: