По-рано писах за гледане и конвертиране на G2M3 видео. Но за новата версия на кодека G2M4 този метод не е подходящ и уебинарите и конференциите вече се записват върху него. По-точно, можете да гледате такова видео по същия начин, както в случая с G2M3, след като инсталирате GoToMeeting дори на стандартен Windows Media Player, да не говорим за MPC (между другото, VLC не искаше да го възпроизвежда така ), но го конвертирайте в друг формат с помощта на добре познати програми, вкл. Всеки видео конвертор и дори XviD4PSP 5 не работят.

Но все пак има начин, макар и не толкова удобен, колкото в случая с G2M3, но е по-добре от нищо.

Да, веднага искам да кажа, че нищо не ми се получи на Windows 7×64, т.е. самият процес започна, но окончателното презаписване не се случи, така че за преобразуването използвах виртуална машина VMware Workstation 7.5 с Windows XPx32, можете да я изтеглите от същото място като уебинарите ))) В Windows 7×32, процесът, между другото, също работи.

Внимание! В края на процеса файлът ще бъде презаписан, така че е по-добре да използвате копие на файла за работа.

Предварителна и последваща обработка на видео данни, получени с GSpot 2.70. Освен всичко друго, размерът на файла е намалял от 143 MB на 74, освен това без забележима загуба на качество. Битрейтът се е увеличил, но в този случай увеличението му не се отразява нито на качеството, нито на размера на файла.

До

След

Първо инсталирайте кодека GoToMeeting, ако вече не е инсталиран. След като инсталацията приключи, отворете папката C:Program FilesCitrixGoToMeeting952

Забележка. Числата "952" може да са различни за вас, това е номерът на версията на GTM.

Копирайте два файла от там,g2mtranscoder.exeиG2M.dll, след което ги поставете в основата на устройство C, поставете вашето видео. Например кръстих моя видео файлmyFile.wmv.

Общо имаме три файла в основата на устройство C,g2mtranscoder.exe,G2M.dllи видео файлmyFile.wmv
Сега натиснете клавишната комбинация Win+R и въведете командатаcmd в реда за въвеждане, натиснете Enter. Отворихме командния ред. Въведете последователно две команди:

cd C:

g2mtranscoder.exe източник=myFile.wmv

След като въведете всяка команда, не забравяйте да натиснете Enter. Естествено, вместо моето имеmyFile.wmv, трябва да замените името на вашия файл.

Командният ред трябва да изглежда така:

Ако сте направили всичко правилно, процесът трябва да започне. Преобразуването се извършва имплицитно, няма индикация за самия процес и неговото изпълнение. Можете да видите процеса само в диспечера на задачите:

Файлът отнема много време за конвертиране, процесът за 143 MB файл с продължителност 42 минути отне около 40 минути, но най-важното е, че всичко се получи и сега мога да гледам уебинари на моя таблет с Android.

Категория: