Повечето обучителни уебинари и онлайн конференции се правят на доста редкия кодек GoToMeeting Codec G2M3.

Как да различим такова видео? Файлът е с разширение .vmw, когато се гледа от VLC плейъра, звукът се възпроизвежда на черен екран, MPC не го възпроизвежда или също възпроизвежда само звук. Ако се опитате да отворите този файл с обикновена Windows Media, тогава той честно казва, че се нуждае от кодека G2M3, за да възпроизвежда.

За неопитен потребител гледането на такова видео на уебинари във файлове с разширение .vmw е трудно, т.к. обичайният комплект и дори пакетът k-lite не отварят такова видео, в най-добрия случай звукът се появява на фона на черен екран.

Но настройването на G2M3 видео изглед на вашия компютър не е толкова трудно. Достатъчно е да изтеглите и инсталирате самия кодек GoToMeeting, можете да го направите от официалния сайт или от връзката в края на статията.

Стартиращ файлg2m_codec.exeстартирайте като администратор и инсталирайте по обичайния начин. След това се нуждаем от добрия стар Media Player Classic, известен още като MPC. Най-вероятно много от тях вече са го инсталирали, но тези, които все още го нямат (и напразно, това е страхотно нещо), могат да прочетат за него и да го изтеглят на тази страница. Всъщност танците приключи, сега MPC ще играе конференции и уебинари без никакви проблеми. Между другото, след инсталиране на кодека това видео ми се отваря дори и с обикновен Windows Media Player.

Конверсия

Всичко това е добре, но какво ще стане, ако трябва да гледам уебинар на таблет с операционна система Android, няма такива кодеци за него. Има само един отговор - конвертиране в обикновен файл, който може да се чете от всички системи, като MP4 или AVI.

За да конвертираме, имаме нужда от Any Video Converter, това е безплатна програма и можете да я изтеглите от официалния уебсайт или от връзката в края на тази статия. Инсталираме по обичайния начин, като стартираме инсталационния файл avc-free.exe. По подразбиране програмата е инсталирана на руски език. Трябва също да инсталирате кодека GoToMeeting.

Сега нека направим някои операции с файловете.
Отворете папката с кодек C:Program FilesCitrixGoToMeeting952 и копирайте файлаG2M.dll, размерът му е 15,4 Mb .
Отворете папката на конвертора C:Program FilesAnvSoftAny Video Convertergnuavccodecs и поставете файлаG2M.dll

Ако конверторът е стартиран, рестартирайте го. Кликнете върху бутона "Добавяне на видео" , разположен в горния ляв ъгъл, изберете желания файл, добавете. Ако сте направили всичко правилно, тогава режимът на преглед в прозореца в горния десен ъгъл стана достъпен, за да го видите, трябва да кликнете върху триъгълния бутон „Възпроизвеждане“.По подразбиране готовите файлове се записват в папката C:UsersUserNameDocumentsAny Video ConverterIPHONE. Можете да промените този път, като отидете в раздела Редактиране ->Опции ->Общи в раздела Целева папка.

Внимание! Този метод е подходящ само за кодека G2M3! Преобразуването в G2M4 е описано на тази страница.

По подразбиране файлът се конвертира в AVI формат. Можете да го промените на MP4, ако отидете в раздела Редактиране ->Опции ->Видео и поставите отметка в секцията MP4 до опцията "Ratten и добавяне на бързо стартиране към mp4 файлове" .

Изтеглете архив, съдържащ Any Video Converte и GoToMeeting G2M3 кодек:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: