С помощта на онлайн видео редактора на YouTube видео хостинг можете да изрежете нежелано парче от видеоклип. Например, премахнете фрагмент, където нежелани хора или предмети са попаднали в обектива, или просто оставете акцентите от видеоклипа.

Онлайн видеоредакторът на YouTube ви позволява да изрежете фрагмент от вашето видео безплатно и без да добавяте вашето лого

За да редактирате, трябва само да се регистрирате в YouTube и да качите видеоклипа си там.

След като изтеглите видеоклипа, отидете на страницата на видео мениджъра през менюто на профила или връзката https://www.youtube.com/my_videos, изберете клипа и щракнете върху триъгълника до бутона „Редактиране“ и изберете реда „Подобряване на видео“ в падащото меню. Тук използвам видео от моя DVR като пример, в него няма нищо забележително, просто движение из града.

Отваря се прозорецът на редактора, където ни интересува бутонът "Изрязване" , който натискаме:

Отваря нов прозорец, "оптимизиран" за изрязване:

С една дума, повтаряме стъпките, извършени в началото на изрязването на клипа.

Но сега няма да пипаме вертикалните сини ивици. Интересуваме се от курсора за време на възпроизвеждане. Да кажем, че искам да изрежа сегмент, който започва на 20 секунди от видеото и завършва на 2 минути и 30 секунди.С други думи, от 3 мин. 1 сек. клип изрязвам 2 мин. 10 сек. фрагмент, резултатът трябва да е 51 секунди клип.

Първо преместете курсора на 20 секунди:

Виждате ли бутона „Разделяне“ по-долу? Натискаме го. Резултат:

Засега игнорирайте сините ленти и бутонът "Разделяне" вече не е активен. Преместете курсора до знака 2 минути 30 секунди, когато курсорът започне да се движи, бутонът „Разделяне“ отново става активен:

Натиснете "Разделяне" , резултат:

Сега сините ивици са на разделите на ролката, но не е необходимо да докосвате и местите тези ленти. Виждате ли кръста над централния фрагмент? Щраквайки върху него, ще подготвим видео фрагмент за изтриване:

Но фрагментът все още не е премахнат напълно. За пълно премахване щракнете върху бутона "Край" . В резултат на това отиваме в интерфейса Video Enhancement и в прозореца виждаме 51-секунден клип, т.е. от какво имахме нужда:

Така можете да изрежете не само един фрагмент, а няколко:

За да запазите клипа, използвайте бутоните „Възстановяване на оригиналния видеоклип“, „Запазване като нов видеоклип“ и „Запазване“, повече подробности тук. Препоръчвам да щракнете върху бутона „Запазване като нов видеоклип“.

След като щракнете върху бутона „Запазване като нов видеоклип“, ще бъдете прехвърлени към Видео мениджъра, където новият клип ще бъде разположен в горната част на списъка. Миниатюрата на клипа ще бъде сива, което означава, че клипът все още се изчислява. Колкото по-голямо е теглото на скобата, толкова по-дълго ще бъде времето за изчисление.

След като изображението от клипа се появи вместо сивата миниатюра (страницата трябва да се обнови), можете да публикувате видеоклипа или да го изтеглите като MP4 видео файл. За да изтеглите, щракнете върху триъгълника до бутона "Редактиране" и в падащото меню щракнете върху реда "Изтегляне на MP4 файл" .

Категория: