В допълнение към изрязването на видеоклипове и изрязването на фрагменти, видеоредакторът на YouTube има способността да обедини два или повече клипа в един, както и да наслагва звук върху видеоклип, всичко това онлайн.

За сглобяването на клипове е необходима само регистрация и, което е важно, YouTube не наслагва своето лого

към завършения ви видеоклип.

Преди да започнете работа, качете желаните видеоклипове в YouTube. Трябва да кажа, че интерфейсът на редактора е много лош, така че подгответе видеоклиповете предварително - изрежете и / или изрежете ненужните фрагменти и т.н.

След като видеоклиповете са готови, отидете в интерфейса на редактора на https://www.youtube.com/editor. Ще се отвори прозорец със следния интерфейс:

Вдясно са вашите видеоклипове, вляво е видео прозорецът, а под прозореца са полетата за добавяне на видео и аудио. Всичко е просто до невъзможност.

Изберете желаното видео и го плъзнете в полето "Плъзнете видео тук" . След плъзгане в прозореца се появява миниатюра на филма и вдясно ще се покаже нов интерфейс:

Опциите за редактиране са ясни от имената на опциите, но, както писах по-горе, препоръчвам да подготвите видеоклипа предварително, така че щракнете върху кръста в горния десен ъгъл на прозореца.

Интерфейсът вече се показва както беше преди събитието за плъзгане. Отдясно на миниатюрата има ново поле, маркирано с пунктирана линия, където можете да плъзнете следващия клип. На фигурата показах с оранжева стрелка как плъзнах филма „задвижване“ в полето за добавяне:

Плъзнете следващия клип:

И така нататък.

Добавете звук към видеото

И все още имаме още едно поле отдолу, с надпис „Добавете аудио тук.

Ако оставите това поле непроменено, тогава готовият видеоклип ще запази звука от оригиналните клипове.

Но има и друга опция - добавете нов аудио запис, тогава оригиналният звук ще бъде премахнат и заменен с добавения.

За да добавите ново аудио, има две опции: качете вашето аудио в YouTube във формат WMV (ако имате различен формат на аудио файл, конвертирайте го с всеки безплатен конвертор) или добавете видеоклип със звук към това поле.

Тук добавих моя видео урок за Photoshop (Photoshop Generator), само първото видео, което ми попадна:

Той е по-дълъг във времето от видеозаписа, така че трябва да бъде изрязан чрез преместване на синята лента наляво до края на видеозаписа:

След като приключите с добавянето на видео и звук, запазете готовия клип, като щракнете върху бутона "Създаване на видео" , намиращ се в горния десен ъгъл на прозореца. Веднага ще бъдете изхвърлени на прозореца с ново видео. Почакай малко. докато видеото е готово.

Категория: