Винтидж снимка е фотографски отпечатък от негатив, направен от самия художник или под негово ръководство. Тези снимки са много редки и затова се считат за уникални колекционерски предмети. Изборът на хартия, реактиви и оборудване определя какво ще бъде крайното изображение, което се счита за по-ценно от изображенията, отпечатани по-късно от същия негатив.

такива снимки са популярни днес.Бледност на цветовете, жълтеникав или зеленикав оттенък, избледняване са само някои от отличителните белези на ретро фотографиите. За да създадете най-реалистичен ефект, трябва да изберете подходящите костюми и интериор, да обърнете внимание на аксесоарите и предметите от бита и внимателно да се уверите, че модерните предмети не попадат в рамката.

В Movavi Photo Editor можете да стилизирате ежедневните си снимки, за да изглеждат ретро. Следвайте връзката, за да научите повече за програмата и да изтеглите продукта: https://www.movavi.ru/support/how-to/picture-editor.html.

За да направите снимка във винтидж стил, следвайте инструкциите по-долу.

1. Отворете снимката.
Отидете в менютоФайли щракнете върхуОтвори. Изберете изображение и го качете в програмата.

2. Редактирайте изображението.
Най-често цветовете на ретро снимките са избледнели и заглушени. Това се дължи на несъвършенства в технологиите за цветопредаване и избледняване на изображенията.За да придадете на изображението античен ефект, намалете наситеността на цветовете. Отидете в разделаPhoto Enhanceи задайте отрицателна стойност заSaturationв менюто вдясно. РегулирайтеЯркостиКонтраст, за да направите снимката да изглежда избледняла.

Сега снимката е избледняла, но цветната стилизация не е достатъчна, за да възпроизведе винтидж стила на снимката.

В горното меню щракнете върхуОщеи отидете в разделаEffects, изберете категориятаVintageФилтрите от тази група създават впечатлението, че снимката е отпечатана във вестник, излязъл през миналия век, или е лежала дълго време в прашен семеен албум. ФилтърътMetropolis ще добави същия жълтеникав оттенък, който улеснява разпознаването на ретро снимки. Превъртете плъзгача за интензитет до 100%, за да покриете напълно ярките цветове, които излъчват модерен образ.Кликнете върху отметката, за да запазите.

Прилагане на филтърLumiere - ще добави избледняване и сенки, ще намали остротата на снимката. Кликнете отново върху филтъра, за да подобрите ефекта. Задайте интензитета под 50%, така че снимката да не е твърде скучна.

Винтидж снимките показват гънки, пукнатини и драскотини, драскотини и избелели участъци. Инструментите в разделаТекстурище състарят снимката реалистично и ще създадат впечатление, че снимката е направена през миналия век.
Ако искате изображението да изглежда набръчкано, приложете текстураталенена тъканСега снимката изглежда като направена със стар фотоапарат - оттук ниската яснота на изображението, драскотини и зърнистост. Добаветедраскотини, за да подобрите състарения ефект. Малък трик: изображението изглежда реалистично, ако зададете нисък интензитет на филтъра.Иначе се забелязва, че снимката е състарена във фоторедактор.

Винтидж снимките често избледняват по краищата, особено когато са поставени в книги или албуми. Отидете до разделаVignetteи изберете произволен филтър. Например,Избледняване. Задайте интензивността на 3 - 4%.

3. Запазете резултата.Кликнете върху Запазване в долната дясна част на прозореца на програмата. Изберете формата на изображението и запазете папката.

Сега знаете как да направите ретро снимка. Преминете през филтри, регулирайте интензитета на ефектите и променете настройките по подразбиране, за да създадете различни стилизирани снимки. Други филтри също са подходящи за ретро снимки:Tilt-shift,Pastel,Mint Комбинирайте различни техники и получите нови резултати.

Категория: