Най-популярният в света видео хостинг YouTube има някои функции за редактиране на онлайн видео. Тук ще говоря за изрязване и свързване на онлайн видео.

Ползите от използването на YouTube са очевидни. Въпреки скромните функции на редактора, той е напълно безплатен и не вмъква персонализирани лога върху редактираното видео. Единственото нещо, от което се нуждаете, е да се регистрирате и да добавите вашето видео към хостинга.

Да започваме вече.

И така, отидете в профила си в YouTube, качете видеоклипа. Отиваме до видео мениджъра през профила или връзката https://www.youtube.com/my_videos.

Например, качих видео от моя DVR, видеото се нарича "drive" . Щракнете върху триъгълника до бутона „Редактиране“ и изберете реда „Подобряване на видео“ в падащото меню:

Отваря се прозорецът на редактора, където видеото ще се показва в един прозорец на YouTube в две версии и се интересуваме от бутона "Изрязване" , който натискаме:

Отваря нов прозорец, "оптимизиран" за изрязване:

Лентата под видеото се нарича „времева линия“ (или „времева линия“ или „времева линия“). Това, разбира се, е ужасно примитивно, но все пак времевата линия.

Виждате ли вертикалните сини ленти отдясно и отляво на времевата линия? За да изрежете видеото, просто трябва да преместите лентите в центъра, когато се придвижите под лентата, ще се покаже времето от началото на видеото, на което се намира в момента.На снимката изрязах първите 20 секунди от началото на видеото:

И тук отрязах края на клипа, оставяйки една минута от началото (без да вземам предвид изрязването на началото), общо ми останаха 40 секунди:

Щракнете върху бутона "Край" под времевата линия и веднага се отваря интерфейсът, който беше преди натискането на бутона "Изрязване" . Вдясно и над видео прозореца има три бутона: „Възстановяване на оригиналното видео“, „Запазване като ново видео“ и „Запазване“:

Възстановяване на оригинално видео- ясно е, клипът е възстановен, резултатите от нашата редакция са изтрити.
Save- трябва да се използва с повишено внимание, оригиналният клип ще бъде запазен като редактиран.
Запазване като ново видео е най-доброто. Клипът се запазва като нов, а оригиналът остава непроменен.След като щракнете върху този бутон, вие се прехвърляте в мениджъра, където новият клип се намира в горната част на списъка:

Фигурата показва, че миниатюрата на новия клип е сива, това е така, защото хостингът изчислява вашите промени и вие просто трябва да изчакате, времето за изчакване зависи от размера на оригиналния видеоклип, ако е по-малко от 10 MB, тогава времето за изчисление ще отнеме няколко минути.

След като изображението от клипа се появи вместо сивата миниатюра (страницата трябва да се обнови), можете да публикувате видеоклипа или да го изтеглите като MP4 видео файл. За да изтеглите, щракнете върху триъгълника до бутона "Редактиране" и в падащото меню щракнете върху реда "Изтегляне на MP4 файл" .

Категория: