Както всички знаем, всички медийни файлове заемат много място за съхранение и модерните сайтове, особено тези, посветени на снимки и видеоклипове, носят много графична информация, т.е. снимки и видео файлове, вградени в страници, и , съответно тези файлове трябва да се съхраняват някъде.

Големите проекти използват собствени или наети FTP сървъри за съхраняване на медийна информация, което премахва проблема за тях, но по-скромните сайтове са принудени да съхраняват тежки файлове на хостинги, което е доста евтино.Сега, разбира се, пазарът на хостинг е много голям, от обичайния хостинг с универсално качество, до хостери, специализирани в определени CMS, цените за хостване на малко информация са приблизително еднакви, но въпреки това е твърде скъпо да се съхранява медия файлове върху тях.

Решението на проблема се предлага от само себе си - съхраняване на снимки във външни социални хранилища. И ако всичко е повече или по-малко ясно с видеото, защото всеки знае YouTube видео хостинг, където можете не само да публикувате вашите материали, но и да поставите обратно връзки към вашия сайт, тогава има проблеми със снимките.

По-рано фотобанката Radikal.ru беше най-популярната и надеждна в RuNet, освен това това е първият ресурс в RuNet, който предоставя такива услуги. Но сега ситуацията се променя, Radikal.ru губи позиции, невъзможен е достъп до сайта за качване на снимки поради супер натрапчиви реклами, снимки от него изчезват по необясними причини и т.н. и др.

Като цяло, наскоро започнах да използвам услугата Yandex.Photos и досега, пъф-пф, не е имало проблеми, необходима е само регистрация в Yandex, но кой я няма сега?

Изтеглянето отнема две кликвания, има групово качване на изображения, можете да качите приспособлението Yandex.Photos на началната страница на Yandex и много други интересни екстри.

Поставянето в сайта е нормално, трябва да е в таговепросто поставете URL адреса на снимката в Yandex.

А сега за приятното. От изображения, публикувани в Yandex, можете да получите допълнителен трафик, макар и много малък, но безплатно, което го прави два пъти по-приятно.

Виджетът на тази услуга, който е поставен на главната страница на Yandex, е много хубав, по подразбиране показва изображения в режим на слайдшоу:

И има още едно хубаво нещо, това е програма за управление на снимки, която се нарича Yandex.Fotki. Подобно на други подобни програми, тя ви позволява да намирате всички снимки на компютъра си, да ги сортирате по времето, когато са създадени/добавени, да организирате изображенията, като ги групирате в албуми, да присвоявате снимки с различни етикети, за да улесните търсенето и т.н.д.

И най-важното нещо за мен в тази програма е възможността за директно качване на изображения на сървъра. Можете да го изтеглите от официалната страница или най-новата версия на програмата, като използвате връзките по-долу: Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: