В предишната статия ви казах как да инсталирате JW Player на уебсайт с помощта на облачна технология. Това, разбира се, не е лошо, когато плейърът не заема място и не консумира сървърни ресурси, за които трябва да плащате.

Но аз лично, по старомодния начин, предпочитам да имам всичко с мен. Затова в тази статия ще ви кажа как да инсталирате двигателя на JW Player на сайта. Всъщност в това няма абсолютно нищо сложно.

Предимствата на плейъра са скин (една опция с безплатен лиценз) с лента за бърз контрол и възможност за добавяне на видео заглавие точно в средата на прозореца.

Ето пример за възпроизвеждане на видеоклип от моя уебсайт с помощта на JW Player версия 6.7:

Зареждане на плейър

И така, как да инсталирате този плейър на вашия сайт. Първо трябва да се регистрирате на сайта http://jwplayer.com, как най-добре да направите това е описано тук, след това отидете на страницата на мениджъра на играчите.

В долната част на страницата се задава въпрос кои плейъри искате да използвате - инсталиран на сайта, предлага се да го изтеглите (връзка за изтегляне на самостоятелен плейър) или облак. Сега говорим за инсталирания на сайта, затова кликваме върху връзката „Изтегляне на самостоятелно хостван плейър“, изтегляме архива jwplayer-6.7.zip, разархивираме го, получаваме папката jwplayer и я поставяме някъде във файловете на нашия сайт. Ако обаче ви мързи да се регистрирате в jwplayer.com, тогава можете да изтеглите архива с плейъра от връзките в долната част на тази страница.

Поставяте този код между таговетеи

1

Примерът с код показва пътя до папката jwplayer, ако се намира в корена на вашия сайт. Ясно е, че ако поставите папката не в корена, а например в папката site/files/js, тогава кодът ще изглежда така:

1

Сега за втората част от кода, която трябва да се вмъкне между таговете и на мястото, където искате да поставите видеоклипа.

В примерния код:
/files/video/videoclip.mp4 - разположение на вашия видеоклип
/files/image/image.img - местоположение на началния екран на клипа
400 - ширина на рамката
240 - височина на рамката Моят мегаклип - заглавие на клипа

А ето и самия код:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Зареждане на играч

Вмъкнете в основния текст на страницата и се наслаждавайте. Всъщност това е всичко, благодаря за вниманието)))

Изтеглете JW Player:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: