Тази програма може да отваря много графични файлови формати за преглед, включително EPS, EMF, WMF, PPM и други, и най-важното е, че с тази програма можете да преглеждате и конвертирате в обикновени файлове (т.е. в JPG.webp, PNG , GIF) собствен Photoshop формат PSD.
Интерфейсът на програмата, макар и на английски, е изключително прост и интуитивен, не са необходими специални познания и умения за работа с програмата.
За да видите файла, кликнете върху раздела "Файл" в горния ляв ъгъл на работния прозорец на програмата и изберете реда "Отваряне на картина" .

В примера отворих един от моите работещи PSD файлове в WSQ viewer:

За удобен преглед на файлове, програмата има специална лента с инструменти, която може да се отвори чрез щракване върху Views ->Show Zoom Toolbar:

Присвояване на бутоните на лентата с инструменти, отляво надясно:

  • Увеличаване
  • Намаляване
  • Покажи изображението, за да пасне на прозореца на програмата
  • Показване на изображението в действителния му размер

Трябва да кажа, че програмата показва само най-горния видим слой на PSD файла. Освен това програмата може също така да конвертира от един формат в друг.

Най-удобно е да го използвате като конвертор, т.к програмата практически не натоварва ресурсите на компютъра, а алгоритъмът за преобразуване на обработката е разработен и води до минимална загуба на качество на изображението. За да конвертирам моя PSD файл, да речем, във формат JPG.webp, просто трябва да отворя файла в програмата, да щракнете върху раздела „Файл“ и да щракнете върху реда „Запазване на снимка“ и да избера желания един в прозореца, който отваря формат на файла:

Освен това WSQ viewer може групово да конвертира файлове. За да направите това, щракнете върху раздела Инструменти ->Конвертор на файлов формат:

В прозореца" Входни файлови формати"изберете формата, който ще конвертираме в друг
В прозореца" Входна директория"изберете папката, в която се съхраняват файловете за конвертиране
В" Изходна директория"изберете папката, в която ще бъдат записани файловете (изходна директория)
В" Формат на изходния файл"изберете формата, в който искате да конвертирате. Програмата може да конвертира PSD, PDD, TIF, BMP.webp, TIFF, EPS, JPG.webp , JPEG.webp, PNG, GIF формати , ICO и много други в следните формати: BMP.webp, WSQ, TIFF, RGB, PNG, JPEG.webp, TGA.

Изтеглете най-новата версия на WSQ viewer:Изтеглете от Yandex.Disk

Категория: