Има много ресурси в интернет, предлагащи вмъкване на персонализирана снимка в рамка, поздравителна картичка, рамка на календар и други подобни. Несъмнено тези услуги са добри, ако не и за едно „но“. Те предлагат готов набор от рамки и предварително определени действия и съответно потребителят не може да промени процеса и външния вид на готовата снимка в рамката.

и отново вмъкнете снимката в рамката сами, като вземете предвид вашия вкус.

Тези действия несъмнено ще ви отнемат повече време, отколкото работата по готов шаблон, но в резултат ще можете да получите не стандартен колаж, а точно това, което искате, и всичко това онлайн.

Първо трябва да изтеглите рамка за вмъкване на снимка, има огромно количество от тези неща в интернет, просто въведете заявка в Google или Yandex, нещо като "изтегляне на фоторамки" без кавички, разбира се .

Сега за файловия формат. Ясно е, че изображението, използвано като бъдеща рамка, трябва да има прозрачна зона, през която ще се гледа снимката. Следователно изображението трябва да поддържа прозрачност, най-често срещаният файл, който поддържа прозрачност, е PNG. В допълнение към PNG файловете, значителна част от изображенията с прозрачна област се записват в PSD формат на Photoshop, който не може да се отвори със стандартни инструменти на Windows на компютър, за това ви е необходим Photoshop или специални програми за преглед на PSD файлове.Но дори и да нямате инсталирани такива програми, тогава можете да видите PSD файла вонлайн редактора, достъпен на този сайт!

И така, нека започваме! Гледайки напред, ще кажа. че в края на статията можете да гледате видео урок, който повтаря стъпките, описани в материала.

Като основа за пример, нека вземем тази рамка за снимка за портрет на момиче. Той е запазен в основния PSD формат на Photoshop.

Отидете до онлайн редактора, където кликваме върху реда „Отваряне на изображение от компютър“:

В резултат на това отваряме прозорец за избор на файл на нашия компютър и избираме файла, от който се нуждаем, в този случай файла "photoFrame_7,5mb.psd" .

Внимание! Онлайн редакторът има ограничение за размера на обработвания файл, затова използвайте по-малката версия на файла - photoFrame_7.5mb.psd, размерът му е 7,5 мегабайта.

Ако имате бавна интернет връзка, ще трябва да изчакате няколко минути. В резултат на това в прозореца на браузъра имаме следното:

Вдясно от прозореца за снимки има два панела - слоеве и история (Layers and History). Нямаме нужда от панела за история, щракнете върху кръста в горния десен ъгъл, за да го изключите, и за да видите всички слоеве, увеличете панела със слоеве вертикално, като издърпате долния десен ъгъл надолу. Да, в този случай имената на слоевете се показват с кратки вместо с букви, това се дължи на факта, че във файла "photoFrame_7,5mb.psd" имената на слоевете са на кирилица.

Сега прозорците в браузъра изглеждат така:

Сега трябва да определим къде ще вмъкнем нашата снимка. Очевидно вместо примерна снимка. Щракнете върху него с мишката, за да го изберете (ще бъде маркирано в синьо) и след това изключете видимостта му, като щракнете върху квадратчето за отметка вдясно:

Сега трябва да заредим изображението, което ще вмъкнем в рамката. За да направите това, в горната част на прозореца на браузъра щракнете върху раздела „Слой“, отваря се меню, където избираме елемента „Отваряне на изображение като слой“. Този елемент зарежда изображението от компютъра в документа като слой, точно над текущия активен слой:

Отваря се прозорец за избор на файл, изберете желаната снимка, щракнете върху "Отвори" :

Снимката вече се появи в прозореца на работния документ и се намира над деактивирания слой с референтната снимка. Онлайн редакторът автоматично наименува новия слой „Слой 16“:

Основната работа е завършена. Сега остава да коригираме позицията и размера на новия слой. Позицията се променя с помощта на инструмента „Преместване“, размерът се променя с инструмента „Свободна трансформация“, активира се от раздела на горното меню „Редактиране“:

Ето още нещо, все още имам остър, грозен долен ръб на вмъкнатата снимка. Ще размажа краищата му с гума с меки ръбове, как да го активирате и коригирате е показано на снимката:

След като работата с изображението приключи, не забравяйте да запазите файла, за да направите това, щракнете върху раздела "Файл" в горния ляв ъгъл на прозореца на браузъра и изберете "Запазване" .

За по-добро разбиране на материала гледайте видео урока, който повтаря стъпките, описани в статията:

Категория: