Съвременните мобилни телефони и смартфони имат доста мощни (мощни - като брой мегапиксели в матрицата) вградени камери. В момента изборът на телефони / смартфони е огромен, в допълнение към готовите устройства е лесно да закупите резервни части за телефони в Екатеринбург в онлайн магазина SotMarket. Но въпреки това качеството на снимките, направени от клетъчни / мобилни телефони, оставя много да се желае, защото. важен е не само броят на фоточувствителните клетки в матрицата (това е същият брой мегапиксели), но и физическият размер на диагонала на тази матрица и, най-важното, оптиката, която по очевидни причини мобилен телефон няма.

Следователно дори всяка дигитална сапунерка ще направи една артистична снимка по-добра от мобилен телефон. Но разделителната способност и физическият размер на полученото изображение ще бъдат по-големи от екрана на телефона.

И тогава възниква въпросът как да оптимизирам тази снимка (да чета - да намаля размера) за удобно възпроизвеждане на мобилно устройство.

Има огромен брой програми за намаляване на размера на снимките. Това може да се направи както с обикновени инструменти на Windows, така и с мощни графични редактори като Adobe Photoshop CS6.

Но за задачата, обсъждана в този материал, малка безплатна програмаAdvanced JPEG.webp Compressor, която можете да изтеглите от връзките в долната част на страницата, е подходяща .

Интерфейсът на програмата поддържа руски език, това е показано на екранната снимка, работата с програмата е интуитивна.

Advanced JPEG.webp Compressor има функция, която го отличава от подобни програми - възможността да видите компресирано изображение по време на процеса на редактиране, т.е. Можете веднага да видите бъдещия резултат от компресията.

Освен JPEG.webp, програмата може да работи с GIF, BMP.webp, PNG и TIFF формати.

Програмата предлага пакетна (множествена) обработка на изображения, възможно е да вмъкнете собствен воден знак или лого.

И, разбира се, можете да регулирате яркостта, контраста и наситеността на снимката и, което е интересно, да зададете цялостната цветова схема за изображението.

Изтеглете Advanced JPEG.webp Compressor 2012.9.3.100:Изтеглете от Yandex Disk

Категория: