С развитието на информационните технологии Photoshop онлайн все повече догонва възможностите на обичайния.

В тази статия ще ви покажа как да създадете прост творчески стилен , но в същото време прост ефект за текст в онлайн Photoshop .

Всъщност този урок е повторение на този, където придадох ефект на текста с помощта на Adobe Photohop, а сега ще направя същото, но онлайн.

Ето как изглежда крайният резултат:

Да започваме.

1. Подготовка на фона

Отворете Photoshop онлайн чрез тази връзка и създайте нов документ с размери 500 x 500px.

Вземете инструмента Gradient, изберете опцията Radial и му задайте цветовете 717577 и 191918, на снимката показах последователността от кликвания:

Плъзнете градиента от центъра към произволен ъгъл. Нека анимираме малко фона. В горното хоризонтално меню (това е главното меню) щракнете върху раздела Филтър ->Външен вид, в диалоговия прозорец задайте максималната стойност на 25:

Този филтър съответства на Mosaic филтъра на Photoshop.

Използвайте инструмента за изрязване, за да изрежете долната част на документа до височина от 175 пиксела. Размерите на рамката за изрязване могат да се видят в навигационния панел вдясно:

Натиснете клавиша Enter. Всичко с фона. Можете да направите междинно запазване на файла, повече подробности за запазването на снимка онлайн са описани тук.

2. Въведете текст

Как да направите надпис върху снимка онлайн, е описано подробно тук. Можете да използвате всички налични шрифтове на вашия компютър.

Изберете инструмента за текст (иконата под формата на буквата "A" в левия панел), щракнете върху документа, появява се диалогов прозорец за въвеждане на текст и ограничаваща рамка. Въвеждам желания текст в полето за въвеждане, задавам цвят (бял), размер (54) и стил (удебелен), използвам мишката, за да преместя рамката в документа на желаното място:

След като приключите с въвеждането на текст, щракнете върху бутона "Да" , за да затворите диалоговия прозорец.

Съвет. В процеса на работа, за да избегнете загуба на данни и резултати от работа (например, ако случайно затворите прозореца на браузъра), използвайте междинно запазване на резултатите. Научете повече за спестяването онлайн тук.

3. Добавяне на градиент към букви

В панела със слоеве, разположен вдясно, щракнете с десния бутон върху текстовия слой, в менюто, което се отваря, щракнете върху реда „Растеризиране на слоя“. Задръжте натиснат клавиша Ctrl и щракнете върху миниатюрата на слоя, след което в документа ще се появи селекция под формата на букви:

Създайте нов слой, като щракнете върху бутона в долната част на панела със слоеве, вземете инструмента "Градиент" , задайте опцията на "линеен" , цветовете на черно и бяло и плъзнете отдолу нагоре, както показано на фигурата с оранжева стрелка. Ако не харесвате резултата, плъзнете градиента отново, просто променете позицията на началото и края на плъзгането. Ето как трябва да изглежда:

Натиснете Ctrl+D, за да отмените избора, или Редактиране ->Демаркиране.

4. Добавяне на обем към текста

Щракнете върху иконата в долната част на панела със слоеве, добавете стил на слоя към текста "Bevel" (Embossment) със следните настройки:

5. Гланц

Нека направим нещо като блясък. Още веднъж, докато държите Ctrl, щракнете върху иконата на слоя с букви (при мен след растеризацията автоматично се нарича "RuGraphics.ru" ), за да получите селекция очертанията на буквите. Създайте нов слой.

Плъзнете бяло-черен радиален градиент от центъра:

Премахнете отметката, като натиснете Ctrl+D.

Променете режима на смесване на слоя на Екран (Екран). Добавете маска на слоя към слоя. Вземете черна четка, задайте твърдостта на 100%, задръжте Shift и щракнете на три места върху текста, както е показано на снимката със синя стрелка:

Можете да намалите непрозрачността на този слой до 60-80%.

Краен резултат:

Категория: