STDU Explorer е безплатна програма, фокусирана върху преглед на електронни книги и графики. Позволява ви да преглеждате PSD файлове от Adobe Photoshop. В допълнение към прегледа, STDU Explorer ще ви помогне да управлявате голяма колекция от електронни документи по удобен начин. Интерфейсът на програмата поддържа руски език.

Най-важната опция на програмата е, че програмата показва миниатюри на DjVu, PSD, EBUB, PDF и др. файлове.под формата на изображения, а не преки пътища, както прави стандартният Windows Explorer, както и по-голямо изображение на същите файлове в областта за визуализация.

Ето как изглежда папка с PSD, EBUB и PDF файлове в стандартния Windows Explorer:

Папка с PSD, EBUB и PDF файлове, файлове, показани като икони.

И ето как изглеждат същите файлове в STDU Explorer. Моля, обърнете внимание, че файлътreflection in glasses.psdсе показва в прозореца за визуализация вляво (използвах този файл в урока „Замяна на отражението в слънчеви очила с мое собствено“.

Миниатюри на файлове под формата на картинки. PSD показва всички видими слоеве, EBUB и PDF файлове показват заглавни страници.

Левият прозорец на интерфейса може да показва не само предварителен преглед на файл, но и дърво на папките или съдържанието на файл:

Фигурата показва активен EBUB файл с електронна книга. В десния прозорец има визуализация със снимка на заглавната страница, в левия прозорец - съдържанието на книгата.

Още нещо хубаво - в долния десен ъгъл на прозореца на програмата има плъзгач, с който можете да промените размера на миниатюрите на изображенията.

Още функции на STDU Explorer:
Поддръжка на електронни книги в следните формати: FB2 (включително FB2.ZIP, без разархивиране на архива), TXT, TCR, PalmDoc(PDB), MOBI, AZW , EPub , PDF, JBIG2 , XPS, DCX, WWF, PDB.
Комикс формат - CBR и CBZ
Поддръжка на графични файлове: PSD, BMP.webp, PNG, GIF, PCX, JPEG.webp, WMF .
Извършва общи файлови операции: копиране, преместване, поставяне, преименуване, изтриване и т.н.
Бързо търсене и преглед на отделни страници от многостранични електронни книги.
Бърз достъп до отметката дърво в PDF, XPS, EPUB, FB2 или DjVu файлове.
Организация на проста електронна библиотека на компютъра на потребителя.
Увеличете изображения и електронни книги, докато разглеждате.
Управлявайте отметки в DjVu и PDF файлове. Отметките могат да бъдат създавани, модифицирани, изтривани, бързо намиране на нужните отметки.
Познат интерфейс в стила на Windows Explorer. Програмата е безплатна за некомерсиална употреба. Изтеглете от Yandex.Disk.

Категория: