Уморихте ли се от монотонния вид на работния плот на вашия компютър, тези равни редове от скучни папки и преки пътища? Нека се опитаме да го украсим или по-скоро да разгледаме предимствата и недостатъците на различните методи за "съживяване" на монитора.

Има много начини да оживите работното пространство на монитора чрез прилагане на различни "декорации" - от смяна на тапета на работния плот до използване на тежки скрийнмейтове. Можете да изтеглите декорации за Windows в интернет или можете сами да създадете или оптимизирате готови. Вторият метод е за предпочитане, а от текста по-долу ще стане ясно защо.

Несъмнено всички тези джаджи правят живота на потребителя по-забавен, с помощта на десктоп джаджи е удобно да извиквате определени програми, някои процеси се визуализиратНо трябва да платите за всичко, нашият случай не е изключение. Декорациите заемат известна, а понякога и много значителна част от RAM на компютъра, увеличават времето за зареждане на Windows и създават много такива спирачки.

Изводът се налага сам - приложенията трябва да бъдат облекчени и за това е необходимо да разберете какво в приложенията създава основното натоварване на RAM. И в повечето случаи това са графични изображения или по-скоро промяна на изображението, анимация.

Характерна черта - програмистите създават оригинални, красиви, полезни джаджи, внимателно оптимизират и опростяват програмния код, но в същото време напълно забравят за оптимизацията на изображението.И за да поправите това, не е нужно да сте програмист, трябва само да имате основни познания за оптимизиране на изображения.

Нека да разгледаме как да направим това и можем да намалим изображенията дори без да променяме програмния код. Като начало, картината трябва да бъде изтеглена от изпълнимия файл на програмата, това може да стане с помощта на баналния ResHacker.

След това отворете снимката във Photoshop и просто я запазете чрез File ->Save for Web and Devices (File ->Save for Web) с минимален размер, като същевременно се опитвате да не влошавате значително качеството на картината. След това заменяме снимката в приложението с нова.

Всъщност, това е всичко. Тази проста операция, която отнема минута, може значително да намали натоварването на RAM!

Можем сами да създаваме икони на работния плот или да използваме и модифицираме готови. Нашият любим Photoshop ще се справи чудесно с това. Вярно, има едно "но" . Иконите трябва да се записват във формат ICO и по подразбиране Photoshop не записва файлове в този формат.Но има доста прост изход от тази ситуация - изтеглете и инсталирайте безплатния плъгин ICOFormat, вижте описанието на инсталацията и директните връзки за изтегляне на тази страница.

Категория: