Комбинирането на няколко снимки в една, създаването на колаж от различни снимки може да се направи не само в тежката програма Photoshop или дори на уебсайта онлайн.

Има много прости безплатни редактори на изображения и един от тях еPhotoScape програмата е малко по-различна от аналозите.

Можете да обедините снимки в една във PhotoScape по различни начини, в тази статия ще говоря за произволно свързване, а в следващата - за залепване на снимки под формата на лист от списание или книга.

Внимание! Можете да изтеглите програмата безплатно на тази страница или на официалния й уебсайт, повтарям, програмата е абсолютно безплатна. Инсталирайте по обичайния начин и стартирайте. Ето как изглежда програмният интерфейс:

В горната част на диалоговия прозорец щракнете върху раздела „Комбинация“ (можете също да щракнете върху бутона „Комбинация“, разположен в кръга).

Това действие отваря интерфейса за комбиниране на снимки.

В лявата колона има мениджър за избор на папка с изображения. Тук всичко е просто, в горната част търсим желаната папка, в долната част се появяват изображенията в тази папка:

Сега трябва да плъзнете снимките в сивото поле с мишката и да регулирате мащаба за лесно гледане. След това трябва да изберете вида на подреждането на снимките – вертикално, хоризонтално или четириъгълно.На снимката избрах четворно оформление и го намалих до 14%. големи снимки:

Забележка. За да промените мащаба на показване на снимките за удобство при гледане, използвайте плъзгача „Преглед на мащаба“, разположен под средния прозорец.

Сега плъзнете и пуснете останалите снимки. Както можете да видите, програмата сама постави снимките и свърза краищата им:

Сега обръщам внимание наразмера на запазения фотоколаж! В самото начало намалих мащаба на показване на снимката до 14%.
Програмата показваше размера на снимката, както и размера на цялото платно, което в момента беше равно на снимката - 134 със 108 пиксела.
След като добавих други снимки, платното естествено се увеличи до 286 на 216 пиксела. И така, изображението ще бъде запазено точно в този размер, 286 на 216 пиксела!

Можете да зададете желания размер на колажа с помощта на плъзгача "Размер" или да въведете числа в полето за въвеждане. В примера въведох стойност от 30% и размерът на изходния файл вече е 614 на 460 пиксела:

Сега остава само да запазите файла, като щракнете върху съответния бутон в горния десен ъгъл на прозореца на програмата. Програмата ще ви подкани да изберете качество на изображението и да посочите теглото на файла.

Освен това, използвайки опциите "Интервал" , "Овал" и т.н., намиращи се долу вдясно на интерфейса на програмата, можете да направите рамка както за целия колаж, така и за всяка отделна снимка. като зададете цвета на тази рамка и заоблените ръбове.

Категория: