В статията „Комбиниране на снимки в една във PhotoScape“ говорихме за просто сливане на няколко снимки.

Тук ще говоря за по-разширено сливане на изображения. Например PhotoScape ви позволява да вмъкнете няколко снимки на фона на друга снимка, да направите колаж от различни ъгли и части от едно и също изображение и т.н.

За да монтирате снимки, PhotoScape предоставя много шаблони, в които можете да персонализирате изображения по ваш вкус.

За да активирате тази опция, трябва да кликнете върху раздела "Страница" или върху едноименния бутон в кръга на стартовия прозорец на програмата.

Да започваме!

Внимание! Можете да изтеглите програмата безплатно от тази страница.

Както в предишната версия, първо трябва да изберем папка със снимки, това може да стане в лявата колона на програмата.

След това изберете шаблон, който ви позволява да поставите две изображения на фона на третото:

Както можете да видите, в допълнение към тази опция има шаблони, които ви позволяват да поставите една или повече снимки на фона на друга, да направите колаж от снимки, да поставите снимки в ред, да вмъкнете няколко снимки на специфичен фон и т.н.

Но се отклонихме, нека продължим.

И така, избрахме шаблон. Сега плъзнете изображението от лявата колона в полето за шаблон. Както виждаме, около снимката се е появила рамка, чрез плъзгане на ъглите на която можем да променим мащаба на снимката, а ако задържите мишката върху шаблона, можете да преместите самата снимка:

След това добавете две други снимки към останалите полета по същия начин.
Освен това, използвайки опцията "Поле" , можете да зададете ширината на рамката за всички снимки, опцията "Овал" задава закръгляването на ъглите на рамката, а опцията "Фон" задава цвят на рамката. Когато щракнете върху бутона "Филтър" » ще се появи меню, което ви позволява да приложите някои филтри към снимката, например приложих винетка към фоновата снимка:

Ако сте доволни от резултата, можете да щракнете върху бутона "Запазване" , за да запазите снимката, или да продължите да редактирате, за това щракнете върху бутона "Редактиране" . И тук имаме достатъчно възможности, от вмъкване на целия колаж в рамка до прилагане на филтър за снимки и промяна на яркостта / контраста:

След като приключите работата, запазете получения колаж, като щракнете върху бутона "Запазване" , в прозореца, който се отваря, изберете качеството и името на файла.

Това е забавен колаж, който направих:

Категория: