Стативът е специално преносимо устройство, което е предназначено за твърд монтаж на видеокамери и фотоапарати и друго оптично оборудване. Благодарение на това устройство става възможно точното насочване на устройството към обекта по време на снимане. Стативът е изработен под формата на сгъваем статив, който е оборудван със специална въртяща се глава за насочване на оптичното оборудване към обекта на снимане, без да се променя позицията на самия статив.На сайта rakurs.by можете не само да закупите фотоапарат или видеокамера, но и всички необходими аксесоари за тях, включително филтри, обективи, карти с памет, светкавици и др.

По принцип всички приспособления са изработени от алуминий, но тъй като не са подходящи за използване с тежка фотографска техника, могат да бъдат направени и от базалтово влакно. Можете също да закупите статив в Минск, изработен от въглеродни влакна. Тази опция е чудесен избор за фотографи, които обичат да пътуват много. Те ще оценят ниското тегло и най-голямата здравина на продукта, което му позволява да издържи дори на тежка камера.

Когато избирате статив за фотоапарат или видеокамера, трябва да обърнете много внимание на „краката“, тъй като това е основата на неговата стабилност и ако финансите позволяват, тогава определено трябва да закупите въглерод крака, които са изработени от въглеродни влакна. Такива крака са много надеждни и издръжливи, те перфектно потискат всички микровибрации.В същото време е важно също така, че въглеродът е 20% по-лек от алуминия, 40% по-лек от стоманата и дори по-лек от пластмасата. Значителен минус е цената на въглероден продукт. Краката обикновено са направени от няколко секции, телескопични. Не забравяйте, че колкото по-малко секции имат краката, толкова по-стабилна е фотостойката, но в никакъв случай не е най-компактната.

Препоръчва се да се обърне не по-малко внимание на централния прът, тъй като той не трябва да има луфт във фиксирано състояние. Централният прът е необходим, за да се регулира височината на статива, който трябва да бъде оборудван с пръстен или специална дръжка за това. Така че, за да го повдигнете или спуснете до необходимата височина, просто завъртете дръжката или пръстена в правилната посока. Трябва също да се отбележи, че централната лента трябва да има специална кука, на която можете да окачите товара. Това е доста незабележим детайл, но може да ви помогне, например, когато снимате при ултра дълги скорости на затвора или когато снимате при ветровито време.След това трябва да изберете подходяща платформа за закрепване на камерата или камерата към главата на статива. Към днешна дата най-надеждната и удобна платформа е направена според типа ArcaStyle.

Можете да изберете и закупите стативи в Минск от правилния тип точно сега, като посетите уебсайта на онлайн магазина за фототехника http://rakurs.by/shtativy. Подробно описание и цена на всички представени модели ще ви помогне да изберете най-подходящото устройство за себе си. Можете да закупите правилното устройство и да се запознаете с необходимата информация, без дори да напускате дома си. След като попълните съответната заявка във виртуален режим, мениджърът на магазина ще се свърже с вас, с когото можете да обсъдите условията, приемлива опция за плащане и мястото на куриерска доставка на избрания продукт.

Категория: