Рисуването на екрана на таблета все още е много по-интересно от глупавата игра на игри. Всеки вид дизайн винаги е творчество, дори когато става въпрос за разработване на външна реклама.

Преди няколко години почти всички джаджи със сензорен екран (тъчскрийн) имаха, с редки изключения, един тип от този екран - резистивен. Сензорният дисплей, направен чрез резистивна технология, е полимерна мембрана, насложена, но прозрачна върху повърхността на екрана и реагираща на натиск.Предимствата на тази технология включват ниската цена и факта, че дисплеят реагира на натискане с всеки предмет, било то пръст, специален стилус или молив.Недостатъкът на този екран е един, но той зачерква всички предимства - бързо износване. След кратко време повърхността на екрана се покрива с мрежа от малки и големи драскотини, дори защитен филм, поставен върху него, не спасява от това.

Модерните устройства със сензорно въвеждане обикновено са оборудвани с друг тип сензорен екран - капацитивен. Този тип екран има много предимства пред резистивния, основното от които е високата устойчивост на износване, но има и недостатък - екранът работи само когато човек докосне пръст.

Но и тук съвременните високи технологии ни идват на помощ. Наскоро в продажба се появиха специални стилуси за капацитивни екрани за дизайн, които не само улесняват натискането на малки бутони и връзки (например, много е трудно да влезете в отделна връзка в списъка на 5-инчов дисплей) , но дори рисувайте и пишете текст от ръце.Между другото, не много тромавият ръкописен текст се разпознава лесно от безплатния софтуер от Android.

Върхът на този вид стилус не е остър, като например заостреното глине на молив, но има някакъв вид връх и този връх често може да се сваля. Например, в онлайн магазина "Uber Gadgets" можете да закупите стилус за таблет с накрайник под формата на пластмасова дюза, съизмерима с повърхността на върха на пръста, но е много по-удобно да го използвате от пръст , защото. дюзата е прозрачна и можете ясно да видите къде се допира писалката.

В допълнение към плоския, има прозрачна сферична дюза, която може да се използва за въвеждане на ръкописен текст.

В допълнение, тези джаджи имат приятно усещане благодарение на покритие от органичен каучук и имат вградена магнитна стойка, която ви позволява да ги прикрепите към таблети с метален корпус.

А сега за рисуването.Има разновидности на "писалки" с мек пластмасов "писец" с червена точка в края, който може да прави прецизни удари, а най-хубавото е, че има върхове с четки! Точно като обикновена четка за рисуване / Това, което виждате на снимката по-долу, е точно стилус за рисуване върху капацитивни екрани:

От само себе си се разбира, че с такъв стилус можете не само да рисувате, но и да изпълнявате много други различни задачи, основната от които, струва ми се, е сърфирането в интернет, съгласете се, че бъркането със стилус в малки връзки е много по-удобно от пръста.

Категория: