bЦветна програма

Тази безплатна програма е предназначена предимно за уеб дизайнери. bColor определя цвета на екрана на монитора и неговите параметри, или обратното, може да вземе цвета с помощта на контролите на интерфейса.

Първоначално не можах да разбера как да взема цветни проби, но след това ми хрумна, че трябва да щракнете върху долния десен цветен квадрат и без да пускате левия бутон на мишката (курсорът заема характерна форма), преместете го на правилното място.Това може да се види на екранната снимка на интерфейса на програмата.

Програмата не изисква инсталация на компютър, тя работи във фонов режим. Това, което е много приятно, bColor има екранна лупа за точно избиране на желаната област на монитора.

Програмата показва цветове в HTML, RGB(dec), RGB (hex), VB, C++ и някои други кодове.
Програмата може също така да конвертира цветове от един формат в друг.
Има визуално показване на текущия цвят, таблица със списък от HTML цветове и възможност за запазване на произволен брой персонализирани цветови опции във файла в потребителската директория. code.

Изтеглете bColor:Изтеглете от Yandex.Disk

HTML Colors 2.2.0.5

Вероятно една от първите помощни програми от този вид, но въпреки това не губи популярността си сред уеб администраторите. Програмата показва HTML кода на избрания цвят и, обратно, ще посочи цвят по код.

За да определите цвета на монитора, щракнете върху бутона Екран, преместете показалеца до желаната точка, щракнете веднъж върху това място. Полето HTML код ще покаже цвета на HTML кода. Остава само да копирате този код в клипборда и да го поставите на правилното място. Предимства: програмата е много лека и изключително проста

Изтегляне на HTML цветове:Изтегляне от Yandex.Disk

Избор на цвят

Предимството на тази програма е да показва цветове в RGB или HSL код, и разбира се в HTML.

За да определите цвят, щракнете върху бутона "Избор на цвят с мишката" , курсорът на мишката ще приеме формата на капкомер, остава да преместите курсора на желаното място и да кликнете върху него. Програмата е съвместима с версии на Windows XP и по-нови. Изисква инсталация на компютър.

Изтегляне на Color Picker:Изтегляне от Yandex.Disk

Просто избор на цвят

Може би я харесвам най-много. По-конкретно, много ми помага, че след улавяне на цвят, в интерфейса се появява лента с променлива тоналност и яркост на този цвят. Тези. Мога да преместя мишката върху лентата и да взема няколко по-близки цвята, например малко по-ярки, за по-късен избор на оптималния.

  • При първото стартиране ви подканва да изберете език, има руски.
  • Интерфейсът Just Color Picker има лупа.
  • Позволява ви да запазите няколко цвята.
  • Отчита се не с щракване на мишката, а с клавишни комбинации Alt+X (по подразбиране), което ви позволява да определите по-точно цвета
  • След като определи цвета, програмата автоматично ще определи допълнителни цветове, които ще бъдат в хармония с избрания и които могат да бъдат използвани в дизайна.
  • Не изисква инсталация, работи във фонов режим.

Програмата е съвместима с Windows XP и по-нова версия.

Изтеглете Just Color Picker:Изтеглете от Yandex.Disk

Също така да не споменаваме безплатната програмаColorPic 4.1 . Единственият му недостатък е, че изисква инсталиране на компютър, т.е. не може да работи във фонов режим.

Но тя има повече от достатъчно предимства. Програмата не е съвсем проста, така че описанието и инструкциите за работа с нея са дадени на този сайт в отделна статия „Определяне на цвета на всяка точка на монитора с помощта на програмата ColorPic 4.1“

Категория: