Photo Collage Maker 2.65 е предназначен за създаване на колажи и фотомонтажи. В тази статия можете да изтеглите безплатно пренесена (неизискваща инсталация) версия на програмата, както и пълна инсталационна версия. Статията съдържа и описание на интерфейса и работата с Photo Collage Maker 2.65.

Опростеният интерфейс и множеството шаблони, включени в програмата, ще ви позволят лесно да създавате различни фотоколажи, календари, поздравителни картички, покани, плакати и др.Интерфейсът е на английски, но управлението на програмата е интуитивно, така че дори начинаещ потребител може да създава колажи и да работи с редактиране в Photo Collage Maker. Освен това програмата идва с голям брой маски, рамки и клипарти.

Възможности:

 • Програмата включва много чертежи за подправка на всеки проект. Снимките и картините могат да се завъртат, преоразмеряват и поставят навсякъде във вашия колаж.
 • Мощната технология за слоеве ви позволява да добавяте и подреждате снимки в колаж по какъвто желаете начин. местоположението, преоразмеряването и завъртането на снимката се извършва чрез просто плъзгане с мишката. Можете също така да промените прозрачността на слоя, да добавите сянка и хало ефект.
 • Използване на функции за перспектива за създаване на интересни ефекти.
 • Възможност за вмъкване на собствен текст върху снимката. Можете да изберете шрифт, цвят, размер и позиция.
 • Качествени фото ефекти. Десетки уникални фотоефекти са включени в програмата, като придаване на стар вид на снимката, пръскане, шум, пастьоризация, релеф и др.
 • Възможност за запазване на проекта с последващи промени.
 • Запазете изображението във всеки от стандартните файлови формати, включително JPG.webp, BMP.webp, TIF и др. Запазете колажа като проект в специален файл, за да може да бъде редактиран следващия път.
 • Специални функции за отпечатване на вашия проект.

Бързо ръководство за работа с Photo Collage Maker 2.65

Първи стъпкиОтворете програмата, щракнете върху иконата New, разположена в горната лява част на програмата. В прозореца, който се отваря, изберете височината (Width) и ширината (Height) на платното на проекта, ориентацията, вертикална (Portpait) или хоризонтална (Landcape), както и разделителната способност (Resolution) на изображението в пиксели на инч .След това кликваме върху бутона Create Project и проектът е създаден.

Създаване на колаж във Photo Collage Maker 2.65
Създаване на проект, настройка на фона на платното. Опции за дизайн на фона:

 • Раздел Готов, щракнете върху бутона Избор на готов фон и изберете фоново изображение от списъка.
 • Раздел Албум, щракнете върху бутона Избор на албум със снимки и изберете стилизиран албум.
 • Раздел Текстура, щракнете върху бутона Избор на текстура и изберете фоновата текстура.
 • Можете да запълните фона с плътен цвят, като изберете Плътен цвят
 • Можете да използвате запълване с градиент от елемента Gradient, програмата предлага различни опции за градиенти (линеен, с форма на стрелка, диагонал и т.н.).

Добавете първата снимка, като щракнете върху бутона Добавяне на нова снимка, интерфейсът на програмата ще се промени малко, ще се появят инструменти за работа с фотография. С помощта на маркерите, разположени в краищата на снимката, задайте желания размер.За да промените пропорциите на снимката, премахнете отметката от Keep Ppoportions. Можете да промените прозрачността на снимката, като преместите плъзгача за непрозрачност. За да добавите жизненост към колажа, добавете клипарт към снимката от раздела Clip Art. Можете също така да дадете на снимката изкривяване на перспектива, примерите са в раздела Перспектива. Можете да изтриете снимка с бутона Изтриване, да я дублирате с бутона Дублиране. Бутонът Маска налага различни маски върху изображението, като самата маска първоначално е прозрачна. Бутонът Halo Effect ще генерира ефект на ореол около изображението и размерът на ореола може да се регулира.
Снимката може да бъде изрязана, като отидете в горния раздел на менюто Изображение ->Изрязване, можете да оградите снимката в рамка през раздела Image ->Picture Frame.Програмата предоставя и възможност за добавяне на надпис към снимката. Трябва да кликнете върху раздела в горното меню Изображение ->Добавяне на текст. Ще се отвори нов прозорец, където можем да изберем размера и цвета на текста, цвета на фона под текста и прозрачността (параметър Opasity, от 1 до 100). След като приложите теста, можете да промените неговото местоположение и прозрачност.

Изтеглете инсталируемата версия на програмата:Изтеглете от Depositfiles.com

Изтеглете версията на програмата, която не изисква инсталация на вашия компютър:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: