В наше време мобилните устройства заемат все по-голям дял от интернет потребителите. И тези числа растат експоненциално. Така, според докладите на Stat Counter, от януари 2011 г. до януари 2012 г. делът на мобилния интернет трафик средно по света почти се е удвоил от 4,3 на 8,5 процента.

Но потребителите не се интересуват само при сърфиране в сайтове, но и при интерактивна комуникация, по-специално споделяне на снимки, направени от мобилни устройства. И тук идва проблемът, който е разликата между двете най-популярни мобилни софтуерни платформи – Android и iOS за iPhone. В тази статия ще разгледаме най-популярните приложения за споделяне на снимки и файлове за iPhone и Android.

Клъстер: Сигурно споделяне на снимки в групи

Cluster е приложение за групово споделяне на снимки. Позволява ви да създавате групи от 2-50 души и да споделяте снимки в тях. За да се присъедини към група, потребителят трябва да получи покана от създателя на групата. Това запазва снимките в безопасност и поверителни, защото никой освен членовете на групата не може да ги види.

В допълнение, Cluster има функция за архивиране на снимки. Всяка снимка автоматично се записва в облачното хранилище, където може да бъде възстановена в случай на загуба на данни.

AirDrop: Лесният начин за споделяне на файлове на iPhone и Mac

AirDrop е функция, налична на iPhone и Mac, която ви позволява да споделяте файлове между устройства чрез Wi-Fi. Използва се много лесно: просто изберете файл, щракнете върху бутона за споделяне, изберете AirDrop и изберете устройството, с което искате да споделите файла.

AirDrop е много бърз и лесен за използване, което го прави чудесен избор за споделяне на файлове между iPhone и Mac.

Медальон: социална мрежа за споделяне на снимки

Locket е социална мрежа за споделяне на снимки в реално време. Тя ви позволява да създавате групи от няколко души и да споделяте снимки в реално време. Locket има функция, която ви позволява да създавате албуми и да ги споделяте с приятели и семейство.

Locket също ви позволява да споделяте вашите снимки в други социални мрежи като Facebook и Twitter. Това прави Locket чудесен избор за тези, които искат да споделят снимките си бързо и лесно.

Google Photos: облачно съхранение и споделяне на снимки

Google Photos е безплатна услуга за съхранение на снимки в облак, която позволява на потребителите да запазват снимки и видеоклипове на сървърите на Google. Услугата поддържа автоматична синхронизация с мобилни устройства, което позволява на потребителите лесно да запазват и синхронизират своите снимки на всички устройства.

Google Photos също позволява на потребителите да създават албуми и да ги споделят с други потребители. Това прави Google Photos чудесен избор за споделяне на снимки между приятели и семейство.

WhatsApp: незабавни съобщения и споделяне на файлове

WhatsApp е приложение за съобщения и споделяне на файлове, използвано от милиони хора по света. Позволява на потребителите да обменят текстови съобщения, снимки, видеоклипове и документи.

WhatsApp също позволява на потребителите да създават групи, което го прави чудесен избор за споделяне на файлове в групи. Освен това WhatsApp има функция за обаждане, която позволява на потребителите да правят гласови и видео разговори, което го прави още по-полезен за комуникация.

Face Swap: приложение за размяна на лица

Face Swap е приложение за размяна на лица, което позволява на потребителите да разменят лица в снимките на другия. Това е много забавно приложение, което може да се използва за създаване на забавни снимки.

Face Swap поддържа споделяне на снимки в реално време, което го прави още по-интересно. Това е чудесен избор за тези, които искат да добавят малко хумор към снимките си.

Instagram е повече от просто приложение за споделяне на снимки

Instagram не е само софтуер за мобилни телефони. Това също е услуга за обмен на снимки с други потребители чрез тяхната собствена фотобанка или чрез социални мрежи.

Интересно е, че Instagram ви позволява да правите без мобилни телефони, ако желаете, можете да използвате персонален компютър, популярно наричан Big Brother в този дух.

За да започнете да използвате Instagram, трябва да се регистрирате в тази услуга. За iPhone - въведете Apple Store в търсенето на Instagram, за устройства с Android - въведете тази дума в търсенето на Google Play и следвайте инструкциите, програмата се инсталира като обикновено приложение.

След като инсталацията на програмата приключи, трябва да се регистрирате в Instagram, това също става по обичайния начин. Сега можете да изтеглите и инсталирате софтуера за вашия персонален компютър.

Сравнение на приложения за споделяне на снимки

ПриложениеОписаниеOSРаботно времеБезплатна версияЦена (на месец)
КлъстерПриложение за споделяне на снимки, разработено от екипа на Lifehacker. Позволява ви да създавате групи и да споделяте снимки в тях.Android, iOSОнлайнДаБезплатно
AirDropВградено приложение за iOS и macOS, което ви позволява бързо и сигурно да споделяте файлове между устройства на Apple.iOS, macOSОфлайнДаБезплатно
Google DriveОблачно хранилище от Google, което ви позволява да съхранявате и споделяте файлове чрез връзки.Android, iOSОнлайнДаОт RUB 199
DropboxСъхранение в облак, което ви позволява бързо и лесно да споделяте файлове между устройства.Android, iOSОнлайнДаОт RUB 129
МедальонПриложение за снимки и съобщения в реално време.AndroidОнлайнДаБезплатно
WhatsAppПриложението за съобщения и споделяне на файлове се предлага на повечето платформи.Android, iOSОнлайнДаБезплатно

Заключение

Има много приложения за споделяне на снимки и файлове на мобилни устройства и всяко от тях има своите предимства и недостатъци. Изборът на приложение зависи от вашите нужди и предпочитания.

Ако трябва да споделяте снимки в групи, тогава Cluster е чудесен избор. Ако трябва бързо и лесно да прехвърляте файлове между iPhone и Mac, тогава AirDrop е правилният начин. Ако търсите социална мрежа за споделяне на снимки в реално време, тогава Locket може да е вашият избор. Ако търсите приложение за съобщения и споделяне на файлове, WhatsApp е добър вариант.

Без значение кое приложение изберете, важно е да сте в безопасност, когато споделяте файлове. Никога не споделяйте поверителна информация чрез публични приложения и винаги се уверете, че приложението ви е защитено с парола или ПИН.

В обобщение, приложенията за споделяне на снимки и файлове правят споделянето на информация между хората по-лесно и по-бързо. Те ни позволяват лесно и удобно да споделяме снимки, видеоклипове и други файлове, независимо къде се намираме. Изберете приложението, което най-добре отговаря на вашите нужди и се насладете на свободата да споделяте информация по всяко време и навсякъде.

Категория: