1. Закачете работата си на стената. Намерете стена с неутрален цвят (бяла или сива) и окачете работата си на височина, където средата на творбата е успоредна на мястото, където е насочена камерата ви - или на статив или на твърда повърхност като рафт или маса.
  2. Осветете работата си. Ако снимате на закрито, уверете се, че снимате в стая с много прозорци и естествена светлина. Избягвайте излагането на произведението на изкуството на пряка слънчева светлина, тъй като това може да създаде отблясъци и да повлияе на цветовете на снимката. Можете да осветите работата си с лампи. Две лампи са достатъчни за двуизмерна работа. (За предпочитане използвайте флуоресцентни лампи).Лампите с щипки са чудесни за това. Поставете лампите по средата между камерата и вашата работа на стената под ъгъл от 45 градуса към стената (този ъгъл ще помогне за премахване на отблясъците от светлината). Ако осветлението все още е отблясък, можете да разсеете светлината, като поставите бели листове пред него. Вижте снимката по-долу за местоположението на камерата
  3. Проверете отново камерата.
    След като произведението е окачено на стената и осветено от лампи, проверете дали камерата е настроена така, че обективът да е в една линия със средата на картината - фона трябва да се вижда на практика. Произведението трябва да заема по-голямата част от кадъра във вашия кадър. ISO и блендата на вашия фотоапарат са много важни за получаването на ясни, ясни и живи изображения на вашите произведения на изкуството. ISO означава, че се използва за измерване на скоростта на филма. Колкото по-високо е числото, толкова по-чувствителен е филмът към светлина и по-грубо е изображението. В този случай, тъй като искаме много резки изображения, имаме нужда от ниско ISO.Студийните снимки обикновено се заснемат при ISO 100. F-stop на блендата на вашия фотоапарат контролира количеството светлина, което пропуска през обектива, като прави блендата по-голяма или по-малка. Колкото по-голямо е числото, толкова по-малко светлина преминава през лещата. За DSLR идеалният диапазон за заснемане на произведения на изкуството е f-8 до f-11. Настройте таймера на вашия фотоапарат на четири или пет секунди, така че натискането на бутона на затвора да не предизвиква трептене на изображението.
  4. Направете снимка! Като имате предвид всички предишни съвети, време е да започнете да правите снимки! Не забравяйте, че първият път може да не се получи така, както бихте искали, но практиката ви прави перфектни!

Ако искате още съвети като този, винаги можете да ги намерите тук!

Категория: