Безплатната програма Pixel Pick ще ви позволи да определите цвета на всяка точка от монитора или обект на монитора, разположен под курсора на мишката. Това наистина е незаменим инструмент за уеб дизайн и други области на работа с компютърна графика, т.к. програмата позволява не само да се определи цвета, но и да се запазят цветовите параметри (или няколко избрани и запазени цвята) в клипборда, текст или HTML файл. Програмата предоставя цветова информация във формати RGB, CMYK, HSB, HEX, както и в специален формат Web Color.приложение към компютъра,e Можете да стартирате програмата от всеки външен носител, например от USB флаш устройство.

Можете да изтеглите програмата или от официалния сайт, но те изискват вашата електронна поща, или от услуги за хостване на файлове, като използвате връзките в долната част на статията.

Нека разгледаме по-отблизо как работи Pixel Pick.

За да стартирате програмата, кликнете два пъти върху файлаМожете да поставите пряк път към файл на вашия работен плот и да стартирате програмата от него.

След стартирането ни се отваря следният прозорец:

След стартиране на програмата е препоръчително да отворите екранната лупа, като щракнете върху иконата. Можете да промените увеличението от десет на четиридесет. На снимката задържах мишката върху прекия път на Opera на работния плот при 10-кратно увеличение:

За да запазите цвета, трябва да натиснете произволен клавиш на клавиатурата, аз натискам Enter. В демонстрационния прозорец на избрания цвят се появи ключалка. Това означава, че цветът е избран и изборът е фиксиран и можете да получите информация за него.

В допълнение, цветът се запазва в палитрата Recent Picks, за да я отворите, трябва да щракнете върху съответната икона:

Вижте други полезни безплатни графични програми
Пакетно конвертиране на изображения в миниатюри
Програми за откриване на цвят навсякъде на монитораОпределяне цвета на всяка точка на монитора с ColorPic

В състояние на фиксиране на цвета (заключване в прозореца) можем незабавно да получим информация за избрания цвят и да го запазим в клипборда. За да копирате в клипборда, щракнете върху един от форматите, отваря се падащ списък със стойности, където също можем да изберем желания с едно кликване. На снимката щракнах върху шестнадесетичния формат за запис на цветовете, в резултат се отвори списък, където мога да копирам стойността на цвета със и без знакас едно щракване, а също така буквите на шестнадесетичното число в могат да бъдат главни и малки букви:

По същия начин можете да копирате стойности в други формати, като щракнете върху съответните редове.

Не е необходимо да копирате и запазвате стойността на всеки цвят поотделно, програмата помни до 36 последно избрани цвята. Можете да записвате параметри в тестови и html формати. За да направите това, щракнете върху иконата за запазване, намираща се в долния десен ъгъл на прозореца Recent Picks и изберете файловия формат за запазване:

След това се отваря нов прозорец, където въвеждаме описание на набора, натискаме OK, отваря се следващият прозорец, където задаваме името на файла и избираме папката за запис.

Скрийншот от HTML файл:

Да обобщим. Характеристики и предимства на програмата:

  • Не изисква инсталация на компютър
  • 10x до 40x лупа
  • Получаване и запазване на информация за цвета във формати RGB, CMYK, HSB, HEX
  • Запазване на информация за цвета в клипборда, TXT текстов файл и HTML файл.
  • Съхраняване на информация за няколко избрани цвята (до 36)

Изтеглете безплатна програма за определяне и запазване на цвета на всяка точка на монитора:Изтеглете от Yandex Disk

Категория: