В семейния фотоархив на всяко семейство със сигурност има стари снимки, върху които времето е работило добре. Почти всички избелели, износени, а някои дори напукани. Разбира се, това не може да зарадва тези, които искат да запазят паметта на своите предци или просто да разкажат на потомците си за историята на семейството.

В старите времена обработката на снимки е била достъпна само за професионалисти .Това изисква не само наличието на специално оборудване, но и съответните знания. Това се правеше от специално обучени хора, които работеха във фотолаборатории. Днес обаче технологиите са направили забележима крачка напред и това, което преди е било достъпно за малцина, днес всеки може да направи.

Пример: промяна на цвета на очите във Photoshop онлайн. Пълно ръководство тук

Някои хора са склонни да мислят, че възстановяването на снимки е трудна работа. Кажете, за това трябва да инсталирате мощен графичен редактор на компютъра си и да отделите много време, за да разберете как работи. Доскоро беше така. Днес са създадени много онлайн услуги, които позволяват тази процедура да се извърши с минимално време.

Някои от нас искат не само да подобрят качеството на картината, но и да направят някои промени в нея. Например, променете местоположението на хората, заснети на снимката, или дори ги преместете на друго място.Можете да осъществите плановете си с помощта на фотомонтаж. Тази процедура също не е толкова сложна, колкото изглежда на пръв поглед - просто изберете подходящите обекти и кликнете върху тях с мишката, за да ги преместите на желаното място на снимката.

Правейки това вълнуващо нещо, всеки може да се почувства като артист. Редактирането на снимки може да улови както домакиня, така и уважаван бизнесмен. В края на краищата ви позволява да се почувствате като всемогъщ човек, способен да повлияе на хода на събитията и самото време. Представете си лицата на познати, които ще видят снимка, на която вашият прадядо разговаря с император Николай II или с великия руски писател Лев Николаевич Толстой! В крайна сметка не всеки ще може да види уловката.

За да разберете колко проста е всъщност процедурата за възстановяване на снимки, просто трябва да я изпробвате. Опитайте се да отделите време за това, вместо например да го харчите за четене на новини. В крайна сметка ползите от това ще бъдат много по-големи.Не само ще се забавлявате, но и ще придобиете нови полезни умения.

Пример: вмъкнете текст в снимка онлайн. Пълни инструкции тук.

Запомнете, че за да получите задоволителна снимка, не е нужно да четете много специална литература и да седите, докато учите Photoshop. В мрежата има доста услуги, чийто основен фокус е онлайн обработката на снимки. Не си правете труда да пълните главата си с не особено необходима информация, използвайте вече създаденото за ваше удобство.

Категория: