В онлайн фотошопа, наличен на нашия уебсайт, можете сами да изрежете снимката и освен това да изрежете части от прости и сложни форми от снимката, след което да продължите да редактирате и/или да запазите редактираните изображения във вашия компютър или към отдалечен сървър.

Изрязването на снимка онлайн няма да е трудно и не изисква време дори за човек, който напълно не е запознат с компютърните методи за редактиране на снимки, а дори е по-лесно да го направите на сайта, отколкото да използвате програма за това, инсталирана на вашия компютър.

В тази статия ще разгледаме как да направим това с помощта на практически пример.

Внимание! За по-добро разбиране на материала гледайте видео урока на тази страница!

Първо, нека изрежем допълнителните ръбове от снимката направо онлайн. На тази снимка искам да оставя централната котка:

Отворете онлайн редактора на снимки, щракнете върху реда „Отваряне на изображение от компютър“ и отворете желаното изображение в него.

В лентата с инструменти (която е горе вляво) изберете "Crop Tool" и плъзнете мишката на правилното място върху изображението. С оранжева стрелка показах посоката на плъзгане на курсора. Моля, обърнете внимание, че действителният размер на изображението се показва в долната част на прозореца на снимката, в този случай - 480 на 474 пиксела:

Котката е заобиколена от рамка със сини квадратчета по краищата. Това е рамката за изрязване, а квадратите са маркери, като ги плъзнете, можем да променим размера на рамката.

Ако поставим курсора вътре в рамката, той ще промени цвета си на черен и до него ще се появи кръст със стрелки. Сега, като щракнете върху левия бутон на мишката, можем да променим позицията на рамката, докато снимката остава на мястото си:

След като рамката е настроена на желаната позиция, трябва да приложите действието за изрязване. За целта просто трябва да натиснем клавиша Enter на клавиатурата. За да отмените рамката, натиснете Esc. Но няма да отменя рамката, а ще приложа нейното действие, като натисна Enter. Снимката изглежда така, новият размер на снимката в пиксели се показва в долната част на прозореца:

Това е, можете да запазите изображението на вашия компютър или да продължите да редактирате.

Сега нека се опитаме отново да изрежем част от снимката онлайн.

В палитрата Histori (История на действията), нека се върнем назад, като щракнете върху най-горния ред, това ще върне снимката в оригиналния й вид. Нека се опитаме да изрежем фигурата на централна котка.

Нека използваме инструмента "Lasso" , изберете типа "Rectangular Lasso" и грубо очертайте котката, но така че очертанията на ласото да не пасват на формата. Когато затворите пътеката, тя ще се превърне в линия "маршируващи мравки" :

Сега нека използваме инструмента Маска. Подобна е на слой маската на Photoshop, но, разбира се, има много по-малко функции.

В палитрата със слоеве, разположена от дясната страна на прозореца на браузъра, щракнете двукратно върху катинарчето вдясно от слоя, за да го отключите, след което активирайте маската на слоя, като щракнете върху съответния бутон:

Вижте какво се случи с нашата котка. Областта на изображението, която беше извън селекцията, изчезна, оставяйки само това, което беше вътре (фонът на сиво-бялата клетка показва прозрачност). Но кочидзето все още е много грубо нарязано:

Тук ще ни помогне "Маската" . Вземете инструмента за изтриване и внимателно избършете ръбовете на формата. Защо това не може да стане без маска? Да, защото ако внезапно изтриете излишъка, тази област лесно се връща обратно, ако я изчеткате с четка от всякакъв цвят.Да, има разлика от слой маската на Photoshop))). Но въпреки това работи добре.

За по-добро разбиране на материала, гледайте кратко видео, поясняващо изрязването на фигура и изрязването на снимка на сайта онлайн.

Категория: