Вмъкнете своя подпис или надпис върху снимка онлайн толкова лесно, колкото в обикновен фоторедактор.

Огромно предимство на онлайн редактора, базиран на двигателя Pixlr, достъпен на нашия уебсайт, е, че можете да използвате всеки персонализиран шрифт, инсталиран на вашия компютър, за да създадете надпис, включително шрифт, който поддържа кирилица (руски) букви!

Всеки нов надпис се намира на свой собствен слой и по всяко време можете да се върнете към редактирането му, т.е. промяна на шрифта, размера, цвета на текста и др.

Стиловете на слоя (външна и вътрешна сянка, щамповане, външно и вътрешно сияние) могат да бъдат приложени към текста, неговата прозрачност и режим на наслагване могат да се променят.Използвайки стилове на слоя, можете например да създадете прозрачен надпис върху снимка онлайн, но, разбира се, възможностите за създаване на такъв надпис са много по-малко, отколкото във Photoshop.

Също така можете да растеризирате текста (но не забравяйте, че това е необратима операция) и да работите с него като с обикновено изображение.

Нека първо да разберем как да направим текстов надпис онлайн.

Създаване на текстов надпис онлайн

Като начало, искам да кажа, че онлайн редакторът на двигателя Pixlr, достъпен на нашия уебсайт, ви позволява да вмъкнете надпис върху изображението, като използвате шрифта, инсталиран на вашия компютър!

Внимание! Ако искате да използвате нов шрифт, който не е бил използван преди това на вашия компютър, тогава, за да се появи в онлайн редактора, трябва да изтеглите шрифта в Windows, като използвате един от стандартните методи, например чрез контролен панел и след тованапълно рестартирайте браузъра, т.е.д. затворете и рестартирайте, дори ако в браузъра са били отворени други прозорци освен онлайн редактора. Повтарям, не презареждайте страницата на редактора, а напълно рестартирайте браузъра!

Вижте други ресурси за редактиране на снимки онлайн:

  • Изрязване и редактиране на снимка онлайн
  • Промяна на цвета на очите онлайн (с видео урок)
  • Слепете няколко снимки в една (има видео урок на линка на страницата)

Като пример, на снимката по-долу съм дал три надписа, направени с различни шрифтове, инсталирани на моя компютър - DS_arabic.ttf, Quake.ttf и Graf.ttf, можете да изтеглите тези шрифтове в този раздел на нашия уебсайт :

И така, за да създадем текстов надпис, трябва да отворим или създадем нов документ в онлайн редактора, след което да активираме инструмента за текст, като щракнете върху иконата под формата на буквата "A" в лентата с инструменти, разположена отляво и можете веднага да изберете фамилията шрифтове от падащия списък.

Текстът не трябва да се въвежда в самия документ, а в специален прозорец за въвеждане. След като въведете желания текст, той се появява в документа и ще бъде ограден със синя рамка:

Забележка. Можете да използвате персонализирани шрифтове, изтеглени на вашия компютър. Не е необходимо да ги добавяте никъде, те автоматично се появяват в падащия списък в прозореца за въвеждане на текст. виж фиг. по-горе.

Целият текст в синьото поле може да се редактира, а именно да се променят размера, цвета, стила (курсив, получер и т.н.) и групата шрифтове. Можете също да промените позицията на текста в документа:

След като надписът е готов, кликнете върху бутона "Да" .

От дясната страна на прозореца на браузъра има панел със слоеве, който ще покаже нов текстов слой, името му ще съответства на текста, съдържащ се в надписа. Тук можете да приложите стил на слоя към текста и да промените неговата непрозрачност:

В примера показах текст със стилове на слоя „Shadow“ (Drop Shadow) и „Inner Shadow“ (Inner Shadow):

А сега нека да видим как да вмъкнете текст онлайн върху снимка.

Вмъкнете надписа на снимката онлайн

Първо, трябва да отворим тази снимка в онлайн редактор. След това активирайте инструмента "Текст" , както е описано по-горе, и въведете или копирайте желания текст в полето за въвеждане.

След това текстов низ може да се появи навсякъде в нашата снимка, но няма значение, позицията на текста може лесно да се промени с мишката.

След като сме задали желаното местоположение, изберете фамилията шрифтове, задайте цвета и стила.

Надписът на снимката обикновено е дискретен, така че намалете неговата непрозрачност в палитрата със слоеве. За красота можете да приложите стил на слой, на снимката имам набор „Сянка“:

Ами, както писах по-горе, можете да растеризирате текста, т.е. конвертирайте векторно изображение в обикновено растерно изображение и работете с текст. както при отделна картина. За да растеризирате текста, щракнете с десния бутон върху слоя в панела със слоеве и изберете реда „Растеризиране на слоя“.

За да запазите изображението, щракнете върху раздела, разположен в горния ляв ъгъл на прозореца на браузъра File ->Save Image, в новия прозорец, който се отваря, щракнете върху бутона "Да"

Категория: