Програмата ABRviewer 2.0 ви позволява да преглеждате изображения и размери на четки на Photoshop от ABR файл, без да се налага да стартирате този набор в Adobe Photoshop. Програмата тежи много малко, не консумира ресурси и не изисква инсталация на компютър.

Разликата между тази версия и предишните е, че при затваряне на програмата се запазват пътищата на отворените в нея папки или файлове и при следващото стартиране не е необходимо да посочвате отново пътя до директорията или файла.

Програмата ви позволява да отваряте както отделен ABR файл с четки, така и папка с четки. За да отворите отделен файл, щракнете върху Файл ->Отваряне на комплекти четки в горното меню и изберете файла в прозореца, който се отваря.

За да отворите папка с четки, щракнете върху Файл ->Изберете папка, ще се отвори нов прозорец, където търсим папка с четки на вашия компютър, например стандартна Photoshop C:UsersUser_NameAppDataRoamingAdobeAdobe Photoshop CS5PresetsBrushes ( за Vista и 7), изберете OK. Съдържанието на папката ще се отвори от лявата страна на прозореца в раздела Папки (това е показано на екранната снимка). Можете да отворите ABR файл за преглед, като щракнете двукратно върху иконата на четката, една или няколко, един по един, и списъкът с избраните комплекти ще бъде посочен в прозореца Previewed sets.

Когато щракнете еднократно върху иконата на четката, размерът на четката в пиксели се показва в иконата.

Щракването два пъти върху иконата на четката отваря нов прозорец, показващ четката в пълен размер.

Възможно е да промените размера на иконите на четката в самия прозорец на програмата. За да направите това, въведете размера на страната на квадрата в пиксели в полето срещу етикета за размер на миниатюри и след това щракнете върху иконата до същия етикет. Възможно е да експортирате и запазвате изображения на тип четка. Програмата може да записва както набор от миниатюри с размера, зададен от параметъра Thumbnails size, така и всяка четка в пълен размер в PNG файл на прозрачен фон.

Изтеглете ABRviewer 2.0:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: