Благодарение на наличните в момента безплатни онлайн редактори, създаването на фотоколажи стана достъпно за почти всеки интернет потребител. Вече няма нужда да използвате тежки графични редактори като Photoshop, които не само струват много пари, но и изискват определени знания и умения за работа, достатъчно е да следвате този линк.

Но преди да започнете, препоръчвам да прочетете тази проста инструкция.

И така, нека започваме. Следваме връзката, в прозореца на браузъра се отваря следното изображение:

Интересуваме се от дясната икона „Колаж“, щракнете върху нея и ще се отвори действителният прозорец на инструмента за създаване на колаж:

Сега трябва да изберете подходящ шаблон. По подразбиране шаблонът е квадратна снимка две на две.

Но освен този тип, редакторът ни предлага още 178 различни вида шаблони! Ето всички възможни опции за поставяне на снимки в бъдещия ви колаж:

За да извикате менюто за избор на шаблон, трябва да кликнете върху бутона "Оформление" и да изберете подходящия шаблон от примерите:

Избрах този модел:

Сега трябва да качим снимката на сървъра. Кликнете върху кръста в центъра на който и да е от квадратите:

Отваря прозорец за избор на файл от твърдия диск на вашия компютър. Кликнете два пъти върху желаното изображение и то ще се появи в квадрат:

По същия начин заредете картинките в останалите квадрати. Моля, имайте предвид, че когато задържите курсора на мишката върху някоя от снимките в колажа, в горния ляв ъгъл се появяват три бутона:

Задаване на бутон:

  • ляво - замяна на изображението с друго
  • среден - редактиране на изображения
  • дясно - премахване на изображението от колажа, вместо изображението се появява празен квадрат с кръст.

Целта на десния и левия бутон е проста и ясна, но ще ви разкажа повече за средния бутон за редактиране.

След щракване върху средния бутон се отваря прозорец за редактиране на снимка, където можете да направите някои настройки и да добавите ефекти към снимката. Това са различни филтри за снимки, корекция на цветовете, наслагване на обекти, вмъкване на снимки в различни рамки, добавяне на текст (въпреки че кирилицата не се поддържа) и много други. Ако искате да излезете от прозореца за редактиране и да се върнете към колажа, без да променяте снимката, трябва да щракнете върху бутона "Затвори" , който се намира в горния ляв ъгъл на прозореца на браузъра. Ако искате да приемете направените промени, трябва да кликнете върху бутона "Запазване" , който се намира там. На снимката сложих очила koalle:

И така приключих с редактирането на една снимка. Щраквам върху бутона „Запазване“, след което промените се запазват и онлайн редакторът преминава към основния прозорец на колажа. Коалата вече носи очила и с мишката мога да препозиционирам снимките в прозорците:

Освен бутона "Оформление" , има и други контроли в главния прозорец на редактора, нека да разгледаме предназначението им.

Отдясно на Layout е копчето Spasing. Стойността по подразбиране е 10. Това означава, че разстоянието между краищата на колажа и снимките, както и между самите снимки, е 10 пиксела. Сега направих 25 пиксела, разстоянието от ръбовете и между обектите стана 25 пиксела:

Следващият плъзгач "Roundness" контролира закръгляването на краищата на изображенията. По подразбиране закръгляването на ъглите е зададено на нула, т.е. Първоначално ъглите на снимките са прави. Сега закръглих ъглите с радиус от 100 пиксела:

Параметърът "Пропорции" определя пропорциите на страните на самия колаж. В този шаблон съотношението по подразбиране е зададено на -33, което означава, че височината е с 33% по-малка от ширината.Когато стойността на параметъра "Пропорции" е 0, ширината и височината на колажа са равни, а при положителни стойности височината е по-голяма от ширината с посочения процент.

В примера въведох стойността "Пропорции" 50:

И последната настройка е задаване на цвета на пространството между снимките, по подразбиране този цвят е бял.

За да промените цвета на околното пространство, трябва да кликнете върху белия правоъгълник и да изберете желания цвят в палитрата:

След като приключите с персонализирането на вашия колаж, щракнете върху бутона "Готово" , за да приемете промените и да излезете от прозореца на редактора.

В следващия прозорец можете да продължите да редактирате колажа като цяло изображение. Например, като щракнете върху най-десния бутон "Adjustment" , можете да преоразмерите, изрежете, регулирате яркостта, контраста и т.н. завършена песен:

След като сте готови, щракнете върху бутона "Запазване" , разположен в горния ляв ъгъл на прозореца на браузъра.

Ще се отвори прозорецът с настройки за запазване, където можете да посочите името и качеството на изображението като процент. Под плъзгача за качество размерът на готовия файл е посочен в килобайти:

След това щракнете върху бутона "Запазване" и ще се отвори прозорец, за да изберете къде да запишете файла на твърдия диск на вашия компютър. Това е всичко, създаването на онлайн колаж от снимки от вашия компютър приключи!

Категория: