Разработчиците на мега-популярния клиент за мобилни устройства Instagram се погрижиха, ако желаят, потребителите да могат да скрият своя профил от любопитни очи и да позволят само на малцина избрани да преглеждат публикациите им.

Не всички потребители са запознати с приложението, така че тук ще научите как да затворите профила си в Instagram.

 • Отидете на страницата на вашия профил, като щракнете върху бутона с малко човече - последният в долното меню.
 • Под числата с броя на публикациите и абонатите, вдясно от аватара, щракнете върху "Редактиране на профил"

Вижте други материали за публикуване на снимки в интернет
Как да подготвите снимки за публикуване в интернет (в Instagram)
Как да приемете приложения за гледане на затворени снимки в Instagram
Как да редактирате снимки директно на този сайт за публикуване в Интернет
Как да преоразмерявате снимки във Photoshop онлайн Как да изрязвате снимки онлайн

 • Превъртете малко надолу, след лична информация с имейл, телефон, парола и пол, ще видите настройката „Публикациите са затворени“, до нея има плъзгач. Ако е сиво, не сте задали поверителност. За да направите това, преместете плъзгача на позиция "включено" , бутонът трябва да стане син

 • Докоснете отметката в горния десен ъгъл. Ще се появи прозорец, в който трябва да потвърдите действието, като щракнете върху „Да, потвърждавам“

Готово - сега никой не може да вижда вашите снимки и видеоклипове без лично разрешение.

Сега знаете как да затворите профила си в Instagram, но тези, които са нови в приложението, може да не разбират напълно какво означава това.

Каква е разликата между частен профил и публичен?

 • За да се абонирате за профил с настройки за поверителност, трябва да изпратите заявка до неговия собственик и той ще реши дали да добави заявителя към списъка с абонати.
 • Снимки и видеоклипове на тези, чиито профили са затворени, не участват в общото търсене с хаштаг, те могат да бъдат намерени само от тези, които следват собствениците на тези публикации. Същото важи и за фото картичките.
 • Личен профил може да бъде намерен само в потребителското търсене, но можете да видите само аватара, прякора на такъв потребител, както и броя на неговите абонати и публикации.

 • Коментари и харесвания, оставени под публикации от потребители със затворени страници, могат да се видят от всеки, който има достъп да разглежда тези публикации. Връзката към профила на такъв коментатор е активна, но когато щракнат върху нея, тези, които не са абонати, ще видят надпис, че настройките за поверителност са активирани.
 • Когато изпратите снимка или видео от Instagram към социална мрежа, всеки, който има достъп до страницата в социалната мрежа, ще може да го види.

Сравнително наскоро в клиента се появи нова функция - Direct, която също засяга поверителността. С него можете да изпращате публикации до конкретен потребител или потребители. Тези публикации не се показват в общата емисия. Тоест, това е "личен" . Може би някой би предпочел да не затваря целия профил, а просто да изпрати определени снимки и видеоклипове на избрани хора. Използването на Instagram Direct е лесно.

 • Влезте в менюто Снимки от мястото, където обикновено публикувате.
 • Направете снимка или я добавете от галерията на устройството, обработете я, ако е необходимо, и щракнете върху стрелката "Напред" . На етапа на публикуване изберете „Директно“ над снимката.
 • Добавете описание и изберете получатели, като щракнете върху аватари от списъка по-долу.
 • Щракнете върху квадратчето "Публикуване" .

Готово! Вече само тези, до които е адресирано, ще видят публикацията ви.

Категория: