Всички наоколо снимат или снимат каквото си искат. И вие искате да правите красиви и ярки снимки, но не знаете кой фотоапарат да изберете? Всички ли говорят за SLR фотоапарати? Решихте ли да го купите за себе си? Стеснихте търсенето си, но това не е достатъчно, защото днес на пазара има голямо разнообразие от различни SLR фотоапарати. Трябва да разберете и разберете разликата между тях.Ако не сте сигурни дали имате нужда от SLR фотоапарат, тогава не се колебайте. Когато работите с него, ще получите по-добри изображения, по-висока скорост и ще можете да го персонализирате за себе си. Трябва да се отбележи, че производителността на най-евтините SLR фотоапарати ще бъде по-добра от тази на скъпите компактни цифрови фотоапарати.

И така, най-накрая решихте да си купите SLR фотоапарат. Изборът им е много голям, така че вземете предвид различни фактори, за да останете доволни от покупката и разбира се от снимките, които получавате. Обикновено основният фактор, ограничаващ избора, е цената.

Огледално-рефлексният фотоапарат е доста скъп, защото ще ви трябва и защитен филтър, и добър обектив, и памет, и чанта за фотоапарат. За да спестите пари, можете да си купите SLR фотоапарат за начинаещи любители фотографи. Много професионални фотографи купуват евтини фотоапарати, но използват скъпи обективи.Важен детайл при избора на камера е резолюцията на матрицата, тъй като тя отговаря за детайла.

Трябва да се отбележи, че увеличаването на броя на пикселите води до увеличаване на шума на матрицата. За получаване на висококачествено изображение се използват техники за намаляване на шума. Целият проблем е, че с увеличаване на разделителната способност на матрицата, детайлите се увеличават, но в същото време се увеличава силата на намаляване на шума, което води до „размазване“ на снимката. Затова обръщайте внимание не на мегапикселите, а на самите снимки, на тяхното качество, когато работите с високи стойности на чувствителност на сензора.Не забравяйте, че купувате не само SLR фотоапарат, но и светкавици, линия обективи и различни аксесоари. Моля, проверете избора на съвместими обективи за вашия фотоапарат, преди да купите. Техническите параметри са много важни, за да стесните леко широката гама от продукти, но не забравяйте, че снимането с тази камера трябва да е удобно за вас.

Тествайте фотоапарата преди да купите - и няма да сбъркате.Има рейтинг на производителите на SLR фотоапарати. Първите три са Canon, Nikon и Sony. Сравнете моделите (камери и системи), които харесвате от различни компании, но все пак дайте предпочитание на системата, а не на камерата.

Canon е лидер на пазара на SLR фотоапарати. Гамата му включва модели, които имат пълноформатни сензори или сензори с един от следните размери: стандартен APS формат, сензори с кроп фактор 1,3, подрязвайки ръбовете му), както и сензори с размери 2436 mm. Моделът на камерата Canon EOS 550 е много популярен - този модел придоби популярност както сред обикновените хора, така и сред професионалната публика.

Nikon е на второ място. Огледално-рефлексните фотоапарати на тази компания използват APS-формат матрици с кроп фактор 1,5. В допълнение, компанията произвежда широка гама от висококачествени обективи, както и специална оптика за своите камери.Nikon D2X има "двузонов" сензор, който ви позволява да снимате снимки с 12,4 MP при 5 кадъра в секунда и 6,8 MP при 8 кадъра в секунда.

Sony предлага на купувача набор от евтини камери, които са насочени специално към начинаещи. Новите Sony A850 и A900, представени от компанията, за първи път имат възможност за заснемане на HD-видео. Ако искате да получите максималния комплект на разумна цена, то тези модели са специално за вас.

SLR е много скъпа покупка. Харчете парите си разумно и тогава ще откриете много начини за себе си да реализирате творческия си потенциал. Животът ви ще бъде изпълнен с ярки цветове и живи снимки.

Автор: frane4ka (Анна Франтузова)

Категория: