Текстът, добавен към снимка, е чудесен начин да я превърнете в картичка, покана или просто забавна манипулация. За съжаление, не всички редактори на изображения, инсталирани на компютър, ви позволяват напълно да работите с текст, насложен върху картина. В тази статия ще ви покажем как да го направите в Movavi Photo Editor, който можете да намерите на официалния уебсайт. Изберете правилната снимка и започнете да творите!

Като плъзнете или качите снимка в редактора, можете да започнете работа. Между другото, програмата поддържа всички известни графични формати: JPEG.webp, BMP.webp, PNG и много други. Така няма да има проблеми със съвместимостта на форматите и няма да се налага да прекарвате време в конвертиране.

В раздела "Текст" ще намерите всичко необходимо: красиви шрифтове, настройки за ъгъл на наклон и прозрачност на надписа, както и други променливи параметри.

Щракнете върху „Добавяне на надпис“ и след това редактирайте текста в определеното поле. Изберете и персонализирайте шрифт - изборът е доста голям, включително всички шрифтове, инсталирани на вашия компютър.

Можете да добавите неограничен брой етикети и да ги персонализирате по ваш вкус: преоразмерете ги, подравнете ги към центъра или ръба - тоест правете всичко, което е налично в обикновените текстови редактори. Освен това можете да изберете цвета на буквите, както и дебелината и цвета на контура на надписа.

Като настроите непрозрачността на минимум, можете да превърнете текста във воден знак, предназначен да предпазва изображенията от копиране. Преместете и завъртете етикета както желаете и го преоразмерете.

Разбира се, добавянето на текст към изображение не е единствената функцияMovavi Photo EditorС него можете също да подобрите качеството на снимките, да изтриете нежелани обекти от рамката, да замените фона и да приложите различни филтри и специални ефекти. Също така е необходимо да се отбележат инструментите за ретуширане, грим и промяна на композицията.

Удобството на програмата се крие и в нейния интуитивен интерфейс, който ще помогне дори на начинаещите да разберат всички функции на редактора.

Категория: