В този урок ще ви покажа как да защитите своята рисунка или снимка, като приложите свое собствено лого или някакъв друг графичен символ, текст или воден знак към тях. Всички тези задачи се изпълняват лесно в прост безплатен редактор на изображения FastStone Image Viewer, можете да се запознаете с тази програма и да я изтеглите от тази връзка.

Първо, нека разберем как да добавим текст към изображение. За да направите това, програмата разполага с мощен инструмент - Draw Board, в руския интерфейс се нарича "Рисуване" .

Отваря диалоговия прозорец Draw Board чрез раздела на главното меню Edit ->Draw или, по-бързо, просто чрез натискане на клавиша D.

Но преди да стартирате диалоговия прозорец на инструмента, разбира се, трябва да изберете изображението, с което ще работите в прозореца на програмата, повече за избора на изображение тук.

И така, отворихме прозореца за рисуване:

Моля, обърнете внимание, че има текст в долната част на прозореца. Това са съвети за работа с програмата, според мен те са доста полезни, препоръчвам да им обърнете внимание.

Преглед на друго съдържание във функциите на FastStone Image Viewer
Пакетна обработка на снимки в FastStone Image Viewer
Подравняване и завъртане на изображения в FastStone Image Viewer
Изрязване на изображение в FastStone Image Viewer Преглед на FastStone Image Viewer

За да направите надпис към снимка, трябва да кликнете върху бутона с иконата на буквата "А"
Това е вторият бутон отгоре в лявата лента с инструменти.

Това действие ще отвори текстовия инструмент на програмата. Плъзнете курсора на мишката до желаното място и ще имате поле за въвеждане на текст:

"

По подразбиране полето за въвеждане има жълт фон с червена рамка. Тези цветове могат да се променят с помощта на двата цветни правоъгълника долу вляво. Но по-често, когато поставям текст върху снимката, фонът не се използва, така че го изключвам, като махна отметката от „Фон“ опция, разположена в долния ляв ъгъл, вляво от цветните правоъгълници .

След като изключите фона, котвите ще останат, за да показват полето за въвеждане на текст. Щракваме с левия бутон в полето за въвеждане, появява се курсорът и въвеждаме желания текст. Освен това, след щракване вътре в рамката, горе вдясно се появява прозорец с опции за текст. В този прозорец, преди да започнете да въвеждате текст, можете да изберете размер, шрифт, стил, цвят и т.н.

Стилът на писане на текста може да бъде променен след въвеждане, за това трябва да изберете желаните букви или целия текст с мишката.

За да не се набива на очи надписът върху снимката, трябва да направите текста прозрачен, като използвате плъзгача със същото име.

За да приложите воден знак към снимка, в панела за рисуване има инструмент за воден знак със същото име, той се активира от бутона, разположен
на лентата с инструменти. След като щракнете върху бутона, трябва да изберете готов графичен файл с лого и да го поставите върху снимката.

Категория: