Онлайн редакторът, поддържан от Pixlr, наличен на нашия уебсайт, е чудесен инструмент за преоразмеряване и запазване на снимки или други графики за публикуване в уебсайтове, блогове, изпращане по имейл и др.

За да отворите страницата на онлайн редактора, трябва да последвате този линк, след което работният прозорец на редактора ще се отвори във вашия браузър. Това е безплатен и без регистрация онлайн редактор на изображения.

Ето как изглежда началният прозорец на редактора:

Забележка. Езикът по подразбиране на редактора съвпада с езика на вашия браузър, т.е. ако вашият браузър е на руски, тогава редакторът ще бъде на руски.

И така, нека да преминем направо към преоразмеряването на снимката. Щракнете върху бутона „Качване на изображение от компютър“, ще се отвори прозорец, където изберете изображение и щракнете двукратно върху него, след което изображението ще се отвори в редактора.

Например ще използвам това изображение с размери 1024 x 768 пиксела:

Да приемем, че имаме нужда от изображение с ширина 600 пиксела, което да публикуваме на уеб страница.

Прозорецът на навигатора на документи се намира в горния десен ъгъл. Ако вашето изображение е по-голямо от зоната за гледане на работния прозорец (видимата зона е заобиколена от червена рамка), тогава можете да преместите снимката вътре в работния прозорец, като задържите курсора на мишката над навигатора и преместите червената рамка.

За да промените размера, щракнете върху раздела "Изображение" в горното меню и изберете елемента "Размер на изображението" в списъка, който се отваря:

След това ще се отвори следният прозорец, където ще бъдат посочени текущите размери на изображението и опцията "Запазване на съотношението" е маркирана по подразбиране:

В по-голямата част от случаите опцията "Запазване на пропорциите" трябва да е активна, така че пропорциите на изображението да не се променят по време на трансформацията.

Ако знаем новата ширина на снимката (600 пиксела), тогава въведете тази стойност в реда за въвеждане "Ширина" . В същото време стойността на височината се променя моментално, според оригиналните пропорции на страните на картината:

След като въведете ширината или височината, щракнете върху бутона "Да" и зададената трансформация ще бъде приложена към изображението.

Сега остава само да запазите снимката. За да направите това, щракнете върху раздела на менюто "Файл" в горния ляв ъгъл на браузъра и изберете "Запазване" или натиснете клавишната комбинация Ctrl + S на клавиатурата, след което ще се отвори прозорецът за запазване на документа:

Тук можете да зададете името на файла, да изберете формата и качеството на изображението. Размерът на файла в килобайти ще се покаже в долния ляв ъгъл, в моя пример е 96 килобайта. След това отново щракнете върху бутона "Да" , след което се отваря прозорец за избор къде да се запише файлът на твърдия диск на компютъра. Това завършва онлайн процеса на преоразмеряване на снимки.

Категория: