На нашия сайт, с помощта на вградения онлайн редактор, наличен в него, можете да промените цвета на очите на снимката директно онлайн. За да промените цвета на очите, трябва да следвате тази връзка, където можете да качите снимка от компютъра си и да започнете цветовете на очите в онлайн Photoshop, който не е по-нисък по качество от методите, използвани в любимия ми Adobe Photoshop.

Между другото, подобен начин за промяна на цвета на очите в Adobe Photoshop е описан тук.

Внимание! За по-добро разбиране на материала гледайте видео урока, базиран на този урок.

И така, нека започваме. Нека вземем тази снимка за основа:

Отворете онлайн редактора и качете снимка от вашия компютър в него, за да направите това, щракнете върху реда „Качете изображение на вашия компютър“ (ако имате английски браузър, текстът ще бъде „Отворете изображение от компютър" )

Ще се отвори прозорец за избор, където избираме изображение на компютъра и щракваме два пъти върху него. В резултат на това картината се отваря в онлайн редактора.

Сега трябва да увеличим желаната област от изображението, в нашия случай очите. За да направите това, щракнете върху иконата на инструмента "Лупа" и нарисувайте рамка около желаната област:

Ако е необходимо, преместете изображението в прозореца. За да направите това, натиснете клавиша "Интервал" на клавиатурата, докато курсорът върху изображението ще приеме формата на длан и преместете изображението в желаната позиция:

Сега трябва да изберем ириса на окото, за това ще използваме инструмента Lasso. Можете да изберете както обикновено, така и право ласо, както е показано на фигурата. След като изберете ласото, очертайте ириса на окото:

Сега трябва да копираме селекцията на нов слой. За да направите това, първо натиснете клавишната комбинация Ctrl + C, след това в панела със слоеве, разположен вдясно, щракнете върху бутона „Нов слой“, виждаме, че слоят се е появил, и натиснете комбинацията Ctrl + V. В резултат на това селекцията ще бъде копирана на този слой:

Просто трябва да приложим коригиращ филтър и най-лесният начин да направим това е да използваме Hue/Saturation, снимката показва как да го активираме:

Сега променяме съществуващите параметри, направих очите на момичето зелени:

Натисни "Да" . Щракнете двукратно върху инструмента "Лупа" , така че снимката да стане в нормален мащаб и се възхитете на резултата:

Променете цвета на второто око по същия начин.

Надявам се урокът да е бил ясен и да ми е харесал, ако имате въпроси, чакам ги в коментарите.

Забележка. Ако искате да промените цвета на очите по-драстично, в диалоговия прозорец на инструмента Hue/Saturation поставете отметка в квадратчето до опцията Colorization.

Категория: