Много е лесно да коригирате ефекта "червени очи" в снимка с помощта на онлайн фоторедактор или, както хората казват, photoshop онлайн, направо на нашия уебсайт.

Премахнете червеното eyes on express -редакторът, хостван на нашия уебсайт, няма да изисква специални познания по компютърна графика от вас и ще отнеме не повече от две минути от времето ви, просто следвайте няколко прости стъпки.

Освен това, ако не харесвате резултата, можете да отмените действията си и да опитате да коригирате дефекта, като използвате други параметри.

Например ще използвам тази снимка семейна снимка със средно качество:

Можете да видите крайния резултат в долната част на тази страница.

Да започваме.

Отиваме на страницата на онлайн експресния редактор, използвайки тази връзка, отваря се нов прозорец на браузъра за вас, където кликваме върху иконата „Преглед“, разположена вляво:

След това се отваря прозорец за избор на изображение от вашия компютър за изпращане към редактора.

Изберете желаната снимка на вашия компютър, щракнете двукратно върху нея и тя ще се зареди в браузъра. Интерфейсът на онлайн редактора изглежда така:

Натиснете долния ляв бутон "Adjustment" и се отваря следното меню, където в момента се интересуваме от бутона "Red Eye" (вашият бутон може да се намира на различно място спрямо другите бутони):

Щракнете върху него и се отваря ново меню. Просто трябва да мушкаме мишката в центъра на червената зеница, което направих на дясното око на момичето:

Ако резултатът не е задоволителен, например остава зачервяване на зеницата или зеницата е станала черна, но твърде голяма, трябва да натиснете бутона "Отказ" и съответно да увеличите или намалите параметъра "Толеранс" и отново щракнете с курсора на мишката в центъра на една, след това друга, зеница.

Ако всичко е наред, щракнете върху "Прилагане" и след това върху бутона "Запазване" в горния десен ъгъл. Ще се появи нов прозорец, в който измисляме име за снимката, задаваме качеството на готовото изображение (като правило е достатъчно 70%, теглото на изображението е показано по-долу, имам 46KB) и натискаме „ Запази” бутон отново:

След това се отваря прозорец за избор къде да запишете файла на вашия компютър. Изберете, натиснете OK. Ето какво получих:

Готово! Както обещахме, няколко минути време и нищо сложно!

Категория: